Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Uszoda: műszaki átadás
Elkészültek a medencék is, az 50 métereset hamarosan feltöltik vízzel. Fotó: Griechisch Tamás

Vízzel töltik fel a nagymedencét, a székek is a helyükre kerültek

Uszoda: műszaki átadás

| P. Horváth László | Panoráma

A Lőver Uszodában a nagyobb munkálatok befejeződtek, így a közelmúltban megkezdődött a műszaki átadás–átvételi eljárás. A tervek szerint április második felében tartják a létesítmény próbaüzemét.

– Egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy birtokba vegyék a soproniak a város új uszodáját, amely a szavazataik révén a Lőver Uszoda nevet fogja viselni – közölte dr. Farkas Ciprián polgármester a közösségi oldalán. – A Modern Városok Program keretében, kormányzati támogatásból épülő új uszoda felhelyezi Sopront a hazai és a nemzetközi vizes sportok térképére is.

A beruházó konzorciumtól megtudtuk: az uszoda kivitelezését készre jelentették, azaz a hibajavításokat leszámítva a létesítmény megépítése befejeződött. Kész a két medence, a nagyot pedig hamarosan feltöltik vízzel. A lelátókon helyükre kerültek a székek, illetve befejezték a gépészet, a világítás kiépítését is. A kinti részen folyamatos a parkosítás, a fásítás. A műszaki átadás–átvételi eljárás a közelmúltban kezdődött el. A tervek szerint a létesítmény próbaüzemére április közepén kerülhet sor. Ekkor teljes kapacitással működik többek között majd a vízforgató, a szellőztető berendezés, de arra is odafigyelnek, hogy ne legyen gond például a fűtéssel, a világítással vagy éppen a lifttel. Amint ez a szakasz sikeresen lezárul, várhatóan májusban már a használatbevételi eljárás is kezdetét veheti, hogy aztán a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások feloldása után a sportolni vágyó soproniak is úszhassanak egyet az új létesítményben.

A Soproni Téma az elmúlt időszakban folyamatosan nyomon követte az uszoda kivitelezését. A Modern Városok Program keretében mintegy 14 milliárd forintos kormányzati forrásból épül fel az új létesítmény. Az 50 méteres verseny- és a 25 méteres bemelegítőmedencével az uszoda minden követelménynek megfelel majd, így városunk bekapcsolódhat a nemzetközi vizes sportesemények körforgásába. A medencék mellett szaunát, jakuzzit, kondicionálótermet és öltözőket is kialakítanak. Az új uszoda alkalmas lesz a szinkronúszó megmérettetések megrendezésére is.

Közönségszavazás volt a névadásról

Szavaztak a soproniak: a Lőver Uszoda a nyertes! – címmel (Soproni Téma, 2021. március 17.) számoltunk be lapunkban arról, hogy március elején lezárult a létesítmény névadására kiírt közönségszavazás. A polgárok négy lehetőség közül választhattak, de egyéb javaslatokat is tehettek az online voksoláson. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...