Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ajándék tanszercsomagok
Füzetek, vonalzó, zsírkréta, festékek is kerülnek az önkormányzati tanszercsomagba – összesen 1250 elsős és másodikas kisdiáknak és családjaiknak könnyítik meg így a tanévkezdését. Fotó: Filep István

Dr. Farkas Ciprián: A családok jelentik városunk jövőjét

Ajándék tanszercsomagok

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Sopron önkormányzata – ahogy az elmúlt 15 évben, úgy – idén is tanszercsomaggal támogatja azokat a soproni családokat, ahol a gyermek az általános iskola 1. és 2. osztályában kezdi a tanévet.

Összesen 1250 diák, 620 elsős és 630 második osztályos kap az idei tanévben ingyenes tanszercsomagot, amely már nemcsak füzeteket, hanem írószereket – vonalzót, zsírkrétát, festéket és sok más hasznos eszközt – tartalmaz. A csomagokat a tankerület, valamint az oktatási intézmények segítségével állították össze, és a tanévkezdéskor osztják ki.

– A tanszercsomagok összeállítására, valamint kiszállítására több mint 5 millió forintot fordít az önkormányzat idén – tudtuk meg dr. Farkas Ciprián polgármesterétől. – A soproni családok emellett a kormány támogatása révén továbbra is jelentős költségeket takarítanak meg az ingyenes tankönyvekkel, amelyeket minden általános és középiskolás tanulónak biztosítanak. Akárcsak a magyar kormány, úgy városunk számára is elsődleges cél a családok támogatása, hiszen ők jelentik hazánk és városunk jövőjét is. Erős családokra van szükség, ezért is fontos a meglévő családtámogatások fenntartása, melyekhez felelős gazdálkodással – az államháztartás alrendszereként – városunk is hozzájárul.

A soproni önkormányzat több mint 15 éve biztosít ingyenesen füzeteket a kisdiákok számára, a csomag tartalma és értéke pedig folyamatosan bővült a program elindítása óta. A füzetcsomag helyett ma már tanszercsomagról beszélhetünk.

A térítésmentes tankönyvellátást első alkalommal a 2013/2014. tanévben az első évfolyamra beiratkozott tanulók számára, majd a 2017/2018. tanévtől az 5–9. évfolyamokra is biztosította a kormány. 2020-tól valamennyi nappali rendszerű nevelésben–oktatásban résztvevő tanuló ingyenes tankönyvellátásban részesül. A tankönyvtámogatás a jogosultak számára alanyi jogon jár, azt külön igényelniük nem szükséges.

Kapcsolódó cikkek