Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eredményes diákok
A kiemelkedő eredményt elért diákok, tanáraik, szakoktatóik munkáját ismerte el a szakképzési centrum Fotó: Németh Péter

Králik Tibor szerint egy jó szakma felér egy diplomával

Eredményes diákok

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

„Akikre büszkék vagyunk” címmel rendezett díjátadó ünnepséget a Soproni Szakképzési Centrum és a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen a középiskolások országos tanulmányi, szakmai, sport- és egyéb versenyein kiemelkedő eredményt elért diákokat, tanáraikat és szakoktatókat köszöntötték.

A 2017/18-as tanévben a szakképzési centrum 6 tagintézményének 28 tanulóját, 23 felkészítő tanárát, szakoktatóját, valamint edzőket és a gyakorlati oktatást végző vállalkozások oktatóit ismerték el kiemelkedő teljesítményükért. A diákok több országos versenyen szerepeltek, többek között a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyeken, az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén, de részt vettek az EuroSkills-en, a fiatal szakemberek Európa-bajnokságán, továbbá irodalmi és gasztronómiai versenyeken, diákolimpián is.


– A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara és a Soproni Szakképzési Centrum közösen dolgozik a szakképzés népszerűsítéséért – hangsúlyozta Králik Tibor, a szakképzési centrum főigazgatója. – Egy jó szakma felér egy diplomával. A versenyeken elért eredmények pedig azt támasztják alá, hogy az iskoláinkban magas színvonalú a szakmai képzés.


A rendezvényen részt vett Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, aki szintén a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta. Szerinte ez az oktatási forma adja a gazdaság későbbi motorját.


A szervezők azért is tartják fontosnak elismerni a kiemelkedően teljesítő tanulókat, mert ők mutatnak jó példát a következő generációknak.

A díjazott diákok

Szabados Márton, Pődör Csaba, Tóth Petra, Karner Vanda, Annus Dániel Renátó, Füzi Sándor, Pfaff Dóra, Kovács Boglárka Bianka, Bugyó Nikoletta, Könczöl Nóra, Varga József, Gaál Krisztofer, Licskai Regina, Bánfarkas Laura, Babos Zsolt, Brality Zsófia Hanna, Czödör Bence, Riba Tamás, Szilágyi Róbert, Kocsis Patrik, Kirchknopf Petra, Pálczás Martin, Selyem Gergő, Kiss András, Csiszár Richárd Koppány, Kelemen Mátyás, Simon Imre, Gyurán Márton

Kapcsolódó cikkek