Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Erre vezetett az utam”
Sipos Júlia Rebeka mindig szeretett rajzolni, érdekelte a grafika. Fotó: Filep István

Sipos Júlia Rebeka kiállítási lehetőséget kapott

„Erre vezetett az utam”

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Kitartó szorgalmának és tehetségének köszönhetően Sipos Júlia Rebeka érdemelte ki a Soproni Képzőművészeti Társaság Jakabné Tóth Márta-díját. A végzős handleros lány egyetemre készül.

A díjat a Soproni Képzőművészeti Társaság 2023-ban alapította volt elnöke, Jakabné Tóth Márta tiszteletére, aki évtizedekig tanította a Handler Nándor-technikum diákjait, és maga is festett. Az elismerést – és vele együtt egy kiállítási lehetőséget is – minden évben az iskola egy tanulója érdemli ki. Idén tanárai ajánlására a 13. művészeti osztályos Sipos Júlia Rebeka nyerte el.

– Sokat jelent számomra, hogy elismerik a munkámat, hiszen ez igazolja, hogy az elmúlt majdnem öt év nem volt hiábavaló – osztotta meg velünk mosolyogva. – Csorna közeléből, Sopronnémetiből származom, így kollégista vagyok. Hogyan kerültem a Sopronba és a Handlerbe? Erre vezetett az utam. Mindig is szerettem rajzolni, érdekelt a grafika is, bár az, hogy ez miről is szól valójában, csak kilencedik osztályban vált teljesen világossá számomra. Nem bántam meg, hogy ide jöttem.

Júlia még nem tudja, hol fog kiállítani, viszont azt már igen, hogy mit. Az elmúlt években rengeteget dolgozott: leendő tervezőgrafikusként készített például kis- és nagyarculatot, logókat, plakátokat. Most éppen magazint terveznek, ami különösen tetszik neki: az ő kiadványában múzeumok szerepelnek.

– A technikumi év után egyetemre szeretnék jelentkezni – tette hozzá. – Hogy melyikre, az még magamban sem tisztázódott, mindennap mást gondolok. Szóba jöhet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, de a győri Széchenyi István Egyetem is. Akkor sem keseredem el, ha meghiúsulnak a továbbtanulási terveim, ebben az esetben ugyanis a szakmámban szeretnék munkát találni.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek