Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fanni színpadra termett
Molnár Fanni a Soproni Petőfi Színház több darabjában is szerepelt, táncolt és énekelt is. Fotók: Filep István

Az Eötvös végzőse dalszövegeket ír, videoklipet forgatott

Fanni színpadra termett

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az Eötvös-gimnázium végzős moderntánc-szakos hallgatója, ­Molnár Fanni elismerést érdemelt ki a Petőfi Felhő Projekten egy versfeldolgozással, amelyből már videoklip is született.

Molnár Fanni már hatévesen musicalcsoportba járt. Akkor még a Balatonnál élt a családjával, majd éppen befejezte az általános iskolát, amikor Sopronkövesdre költöztek. Kapóra jött neki, hogy akkor indult először az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnáziumban moderntánc-szak, ahova fel is vették.

– Hihetetlen, hogy mi voltunk az első osztály, és most már 13.-asok vagyunk – mesélte. – Folyamatosan fejlesztem magamat: zongorázom, gitározom és ukulelézem. Egy ideig énekelni tanultam Sárdy Barbarától, de a színházi fellépések miatt erre már nem jutott időm. Egy castingon bekerültem ugyanis a Bál a Savoyban című darabba, ahol énekeltem, az És mégis élünk, valamint az Árgyilus és Tündér Ilonában pedig táncoltam.

Fanni négy évig énekelt iskolája 8. óra nevű zenekarában. Az ő ötlete volt, hogy dolgozzák fel Petőfi Sándor A virágnak megtiltani nem lehet című versét, amiből egy budapesti stúdióban hanganyagot készítettek. A fővárosi szakemberek felfigyeltek Fannira, és videoklipet forgattak a versfeldolgozás újabb változatából, amivel a lány megnyerte a Petőfi Felhő Projektet. Fanni dalszövegeket is ír, az egyiken éppen most dolgozik.

– Az érettségi már megvan, év végén lesz még egy koncert- és egy elméleti vizsgánk tánctörténelemből – tette hozzá a fiatal lány. – Szeretnék továbbtanulni a Magyar Táncművészeti Egyetem divattánc vagy színházi tánc szakirányán, de idén egyik sem indul, úgyhogy addig valamelyik színházban próbálok gyakorlatot szerezni.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Lelkes kis biológusok

Lelkes kis biológusok

2024. 05. 29. | Madarász Réka

Hatodik helyezést ért el a Soproni Széchenyi István Gimnázium háromfős csapata a nemzetközi Kitaibel Pál középiskolai biológiai és környezetvédelmi ta...

Rothos sikerek az OSZTV-n

Rothos sikerek az OSZTV-n

2024. 05. 29.

Három szakmában öt érem – a faiparosok, az erdész technikusok, valamint a környezetvédelmi technikusok is taroltak az országos szakmai tanulmányi vers...