Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fanni színpadra termett
Molnár Fanni a Soproni Petőfi Színház több darabjában is szerepelt, táncolt és énekelt is. Fotók: Filep István

Az Eötvös végzőse dalszövegeket ír, videoklipet forgatott

Fanni színpadra termett

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az Eötvös-gimnázium végzős moderntánc-szakos hallgatója, ­Molnár Fanni elismerést érdemelt ki a Petőfi Felhő Projekten egy versfeldolgozással, amelyből már videoklip is született.

Molnár Fanni már hatévesen musicalcsoportba járt. Akkor még a Balatonnál élt a családjával, majd éppen befejezte az általános iskolát, amikor Sopronkövesdre költöztek. Kapóra jött neki, hogy akkor indult először az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnáziumban moderntánc-szak, ahova fel is vették.

– Hihetetlen, hogy mi voltunk az első osztály, és most már 13.-asok vagyunk – mesélte. – Folyamatosan fejlesztem magamat: zongorázom, gitározom és ukulelézem. Egy ideig énekelni tanultam Sárdy Barbarától, de a színházi fellépések miatt erre már nem jutott időm. Egy castingon bekerültem ugyanis a Bál a Savoyban című darabba, ahol énekeltem, az És mégis élünk, valamint az Árgyilus és Tündér Ilonában pedig táncoltam.

Fanni négy évig énekelt iskolája 8. óra nevű zenekarában. Az ő ötlete volt, hogy dolgozzák fel Petőfi Sándor A virágnak megtiltani nem lehet című versét, amiből egy budapesti stúdióban hanganyagot készítettek. A fővárosi szakemberek felfigyeltek Fannira, és videoklipet forgattak a versfeldolgozás újabb változatából, amivel a lány megnyerte a Petőfi Felhő Projektet. Fanni dalszövegeket is ír, az egyiken éppen most dolgozik.

– Az érettségi már megvan, év végén lesz még egy koncert- és egy elméleti vizsgánk tánctörténelemből – tette hozzá a fiatal lány. – Szeretnék továbbtanulni a Magyar Táncművészeti Egyetem divattánc vagy színházi tánc szakirányán, de idén egyik sem indul, úgyhogy addig valamelyik színházban próbálok gyakorlatot szerezni.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek