Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Főszerepben a szakmák
Hat helyszínen, köztük a vendéglátó iskolában várták programok az érdeklődőket Fotó: Németh Péter

A rendezvénnyel segítettek a pályaválasztás előtt álló fiataloknak

Főszerepben a szakmák

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Az iskolák, tanműhelyek, társintézmények szakmai bemutatókkal és programmal készültek a pénteken megtartott szakmák éjszakájára.

A rendezvénysorozat kiemelt célja, hogy az általános iskolások és szüleik, a középiskolások és a felnőttek bővebb információkkal gazdagodhassanak a Soproni Szakképzési Centrum tagiskoláinak képzési lehetőségeiről, színes és szórakoztató programok kereteiben. A rendezvényhez csatlakozott az Eötvös- és a Roth-iskola is.


A szakmák éjszakája megnyitóján az SSzC Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskolában Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: városunkban hat helyszínen, több mint hetven programmal készültek a helyi intézmények, hogy bemutassák, milyen képzést biztosítanak. Az iskolákban lehetőség nyílt az oktatott szakmákkal közelebbről, alaposabban megismerkedni, amely nagy segítség az esetleges pályaválasztásban.


– Az elmúlt években megkezdett szakképzés oktatásának fejlesztése és fejlődése, amely a kormányzati támogatás aktív részvétele mellett zajlik, a soproni tanulói létszámokban már nyomon követhető, hiszen egyre több fiatal választja valamelyik szakmát élete hivatásának – tette hozzá Barcza Attila önkormányzati tanácsnok, a térség választott országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó cikkek