Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gergő harmadszorra nyert
Farkas Gergő 9–10 évesen kezdett el vadászni az apukájával. Már akkor eldöntötte, hogy a Roth-technikumban folytatja a tanulmányait.

Csapatban második, egyéniben pedig első helyezést ért el

Gergő harmadszorra nyert

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A dr. Szepesi László erdészeti gépész emlékverseny első helyezettje, Farkas Gergő édesapjától kapott kedvet az erdészethez. Már alig várja, hogy meglegyen a vadász vizsgája, és irány az erdő!

Farkas Gergő 9–10 évesen kezdett el vadászni az apukájával. Már akkor eldöntötte, hogy a Roth-technikumban folytatja a tanulmányait.

– Gyermekkoromban Szegeden laktunk, de édesanyám szeretett volna a Dunántúlon élni, ezért 2015-ben Zala megyébe, Salomvárra költöztünk – mesélte Gergő. – A felső tagozatot már ott kezdtem el, középiskolásként kerültem Sopronba. Mivel a 10.-es nyári gyakorlaton alapvágásokat gyakoroltunk, 11.-ben már megpróbáltam a Szepesi-versenyt. Tavaly vettem részt másodszor, és akkor csapatban nyertünk is, úgyhogy részt vehettünk az Európa-bajnokságon. Az idei megmérettetésnek már az előző két év tapasztalatainak a birtokában vágtam neki, így sokkal higgadtabb, nyugodtabb tudtam maradni.

Ennek meg is lett az eredménye: Gergő csapatban második, egyéniben pedig első helyezést ért el. A sok gyakorlás sem volt hiába, ugyanis a 13. osztályos fiú megnyerte a lánckímélő darabolás versenyszámot. A jövőbeli tervei természetesen az erdészettel kapcsolatosak, ám előtte még tenne egy kis kitérőt.

– A szívem visszahúz Szegedre – folytatta. – Szeretnék valamilyen gazdaságtudománnyal kapcsolatos tárgyat tanulni, amit később össze tudok kötni az erdészettel. Úgy indítanék ugyanis saját vállalkozást, hogy már tudom, mi, hogyan működik. Viszont akkor sem dőlök a kardomba, ha nem sikerül a diploma, mivel remekül érezném magam egy állami erdészetnél vagy vadásztársaságnál is.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek