Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Magabiztos győzelem
A Sopron Basket a Szigetszentmiklós ellen hazai pályán győzött. Az Euroligában a Girona ellen idegenben játszik. Fotó: Filep István

Sopron Basket: Az Euroligában is kezd a női kosárcsapat

Magabiztos győzelem

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Megkezdi szereplését az Euroligában a Sopron Basket: a zöld-sárga együttes a nemzetközi porondon a Spar Girona otthonában lép parkettre szerdán 20.15-től. A hazai bajnokságban szombaton este 6-tól az ELTE BEAC Újbuda lesz az ellenfél.

Gáspár Dávid együttese múlt héten az MTK és a Szigetszentmiklós ellen is magabiztos győzelmet aratott. A fővárosban lejátszott találkozón elképesztően kevés, mindössze 32 pontot kapott a soproni csapat, a végeredmény: TFSE-MTK – Sopron Basket: 32–70. Múlt szombaton aztán a hazai bajnoki debütálás következett az újonc Szigetszentmiklós ellen. Telt ház, fantasztikus hangulat volt az arénában, a Darazsak bemutatója után videós összeállítással elevenítették fel a Sopron Basket tavalyi sikereit, az Euroliga négyesdöntőjét, valamint a bajnoki és kupaaranyat. A szezont hivatalosan a klub ügyvezetője, Török Zoltán nyitotta meg.

A meccsen aztán a fiatalok ismét kitettek magukért: Varga Alíz és Sitku Zsuzsanna is 15 ponttal járult hozzá a hazai sikerhez. A végeredmény: Sopron Basket – BKG Prima-Szigetszentmiklós: 73–53.

– Kicsit fásultak voltunk ma, és kevésbé volt kreatív a játékunk, elég komoly hullámvölgybe kerültünk, amiből nehezen jöttünk ki. Szerdán az Euroligában ennél jóval többet kell mutatnunk – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző.

– Nem szeretnék esélylatolgatásba belemenni – folytatta Laczka Miklós másodedző. – Tény, hogy sok a hiányzónk, de most ebből a csapatból kell kihoznunk a legtöbbet. Az ellenfelünknek is lesznek hiányzói, ettől még nagyon stabil csapat, kiváló játékerőt képvisel. Nem lesz könnyű feladatunk, izgatottan várjuk az Euroliga-rajtot. 

Kapcsolódó cikkek