Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Nemzetközi szakmai bizonyítványt kaptak

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Sikerrel szerepeltek a Soproni Egyetem hallgatói a világ vezető szoftvertesztelő cégének vizsgáján.

A Soproni Egyetem gazdaságinformatikus hallgatói közül a közelmúltban négyen (Kakas Ádám, Janoschek Balázs, Jakab Benedek, Horváth Roland) is sikerrel szerezték meg a világ vezető szoftvertesztelő szervezete, az ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) által kiállított bizonyítványt. Az ISTQB 129 országban van jelen, és a világ egyik legnépszerűbb szakmai képzése.

A Soproni Egyetem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az itt végzett hallgatók a gyakorlatorientált képzési struktúrának köszönhetően hatékonyan tudják megoldani a munkájuk során adódó feladatokat. Ugyancsak fontos az egyetem számára, hogy a munkaerőpiac által elismert végzettséget, sőt, végzettségeket biztosítson hallgatói számára.

Kapcsolódó cikkek

Iskola vége – kezdődik a vakáció

2021. 06. 09. | Munkatársunktól

Még néhány nap, és befejeződik a közoktatásban a 2020/21-es tanév, ugyanis az utolsó tanítási napot június 15-én, kedden tartják. A két és fél hónapos nyári szünet után az első tanítási nap szeptember elsején, szerdán lesz.

Taroltak a Berzsenyi-líceum diákjai

2021. 06. 09. | Munkatársunktól

Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a soproni licisták a német nemzetiségi nyelv és irodalom Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV). A Berzsenyi 7 tanulója jutott a legjobb húsz közé, Krutzler Ádám elhozta az első, ­Scheiber Lisa-Marie a harmadik helyet.