Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyitva a soproni Mosolyvár
Jelenleg három csoportban foglalkoznak a gyermekekkel, de hamarosan a másik három is megtelik. Fotó: Filep István

Az új bölcsődében nyolcvannégy kisgyermeket tudnak fogadni

Nyitva a soproni Mosolyvár

| Szilágyi Andrea | Soproni fiatalok

Gyermekzsivajtól hangos a Mosolyvár Bölcsőde a Hillebrand utcában. A kormányzati támogatásból elkészült épületet múlt kedden adták át.

Két éve még üres telek állt az Anger réti sportpálya mellett – néha a cirkuszok sátrai magasodtak itt. Tavaly márciusban viszont nagyszabású munka kezdődött: bölcsőde „nőtt ki” a földből. (Erről lapunkban is beszámoltunk: A gyermek jelenti a jövőt, Soproni Téma, 2022. március 23.) Nem véletlenül ide tervezték az intézményt, a környéken sok kisgyermekes család él, így nagy volt rá az igény.

Segítség a családoknak

– Mindig öröm fejlesztést átadni polgármesterként – mondta beszédében dr. Farkas Ciprián. – Ez a nyolcvannégy férőhelyes intézmény garantálja, hogy városunkban nem kell várólistára feliratkoznunk, ha gyermekünket bölcsődébe szeretnénk járatni.

 – A magyar kormány fókuszában a családok támogatása áll, melyet igyekszünk tettekkel is bizonyítani – hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Ezzel a fejlesztéssel szeretnénk segítséget nyújtani a szülőknek is, hogy hamarabb visszatérhessenek a munkaerőpiacra.

Breki, Cica és Halacska csoport

Az ünnepségen részt vett dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő is. A beszédeket követően az egybegyűltek bepillantást nyerhettek a Breki, a Cica és a Halacska csoport mindennapjaiba. Jelenleg ezekben foglalkoznak a gyermekekkel, de hamarosan a másik három csoport is megtelik.

Az építkezés során a kivitelezők három nevelési–gondozási egységet hoztak létre, külön öltözőkkel, játszóterekkel, fürdőkkel és csoportszobákkal. A szülők és a gyermekek könnyedén megtalálhatják a saját szekrényüket és cipőtartójukat: minden bútort fából faragott mintákkal jelöltek.

Új parkolók, tárolók

Az új intézményben mindemellett kialakítottak kiszolgálóhelyiségeket, vizesblokkokat, fedett teraszokat és egy üzemi konyhát, ahol helyben készítik el a gyermekek ételeit. A fűtést hőszivattyús gépészeti rendszer biztosítja, így az megfelel a legújabb környezetvédelmi előírásoknak. Az akadálymentes épület mellett elkészült összesen huszonhárom parkoló, valamint babakocsi- és kerékpártároló is.

A bölcsőde 1,2 milliárd forintos támogatásból épült meg, a fejlesztést a Swietelsky Magyarország Kft. valósította meg. 

Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...

Ne csak bámészkodjunk!

Ne csak bámészkodjunk!

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Hogyan lehet közönyös „nem cselekvőből” aktív cselekvővé válni? – erre a kérdésre is keresték a választ a Soproni Széchenyi István Gimnázium fenntarth...