Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A dartssportot népszerűsítik
Az Aramis Darts Club alelnöke, Kalmár Lajos Balázs a sportág története mellett a darts és a matematika összefüggéseire is felhívja a gyerekek figyelmét.

A dartssportot népszerűsítik

| Munkatársunktól | Sport

A dartssport megismertetése és népszerűsítése a célja annak a programnak, amelynek keretében a soproni Aramis Darts Club alelnöke tart előadásokat városunkban.

Az általános és középiskolás diákok ismerkedhetnek meg a dartsszal, sőt, a játék és a matematika összefüggéseivel is – ez a program célja. Kalmár Lajos Balázs elmondta: a dartssportot is erősen megviselte a pandémiás helyzet, tavaly keveset tudtak versenyezni. A bajnokságot nem is tudták lezárni, a tervek szerint idén fog folytatódni a tavalyi kiírás.

– A darts olyan sport, amely otthoni körülmények között is gyakorolható, jó lenne, ha minél többen űznék Sopronban is – kezdte az Aramis Darts Club alelnöke. – Szeretnénk minél több iskolás korú gyermekkel megismertetni a sportágat, hosszabb távú tervünk, hogy a klubunk számára utánpótlásbázist építsünk ki. Az iskolai előadásokon a ­steel darts-ot mutatom be a gyerekeknek, ezt játsszuk fémhegyű tűkkel, speciális préselt lapokból álló táblára célozva.

Kalmár Lajos Balázs hozzátette: a darts nem csupán sporttevékenység, az agyat is megmozgatja, hisz a ­steel játék esetében sokat kell számolni.

– Hollandiában és Angliában az iskolai tananyag része a darts, hiszen a négy fő matematikai művelet elsajátításához, gyakorlásához kiváló segítséget nyújt – tette hozzá az alelnök. – Azt szoktam mondani a gyerekeknek, hogy a dartstábla olyan, mint egy torta, amelynek különböző szeletei más és más pontszámot érnek. A szektorokban dupla és tripla felületek is vannak, ezért aki dartsozni kezd, az előbb-utóbb kiválóan fogja tudni az összeadás–kivonás vagy az osztás–szorzás műveleteit is.

A sportvezető hangsúlyozta: az iskolai program még a tavaszi lezárások előtt indult, és csak a teljes újranyitás után fog folytatódni. Örömmel vette, hogy több oktatási intézmény is lehetőséget ad a dartssport megismertetésére, a gyerekek pedig lelkesen fogadták.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.