Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A Falco ellen készül Váradi

| Munkatársunktól | Sport

Szegeden volt esély az SKC győzelmére, de Watkins kipontozódását nem bírta el a csapat.

A szegedi vereség után érdekes meccsre készül az SKC: november 4-én, szombaton következik a „nyugati rangadó”, a Sopron–Szombathely mérkőzés. A találkozó a soproniak edzője, Váradi Kornél számára is pikáns lesz, hiszen hosszú évekig játszott és edzősködött a vasi megyeszékhelyen.


A kecskeméti siker után abban reménykedtek a soproni szurkolók, hogy Szegeden is lesz keresnivalója Váradi Kornél legénységének, főleg az után, hogy Sasa Zagorac felépült és a kezdőcsapatban játszott. Nos, a szlovén erőcsatár ez alkalommal is letette névjegyét: fantasztikus teljesítményt nyújtott Szegeden, huszonhat pontot és három triplát dobott. Már a meccs elején elhúzott a hazai csapat, leginkább Zagorac pontjaival azonban zárkózott az SKC és szünetig egálra hozta a meccset (42–41).


Fordulás után azonban visszaesett a játék színvonala, jóval kevesebb kosár esett. A hajráig felváltva vezettek a csapatok. Centerünk, Watkins azonban kipontozódott, innentől pedig a hazaiak irányítottak és végül magabiztosan szerezték meg a győzelmet. A végeredmény: Naturtex–SZTE–Szedeák – Soproni KC, 77–67.


– A meccs végén Watkins hiányában nem volt lepattanónk, emellett összesen 16 eladott labdánk volt, ami végül vereséghez vezetett. Sajnos ez alkalommal is jelentős hullámvölgyek voltak a csapat játékában. A következő mérkőzésen hazai pályán erős, kemény rivális érkezik a szombathelyiek személyében, de muszáj nyernünk – tette hozzá Váradi Kornél vezetőedző. A „nyugati” összecsapás november 4-én, szombaton lesz, amelyen az SKC a szakvezető korábbi csapatát, a Falco KC-t fogadja.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.