Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A feladatra koncentrálnak
Fegyverneky Zsófia (labdával) segíti a fiatalok munkáját. Fotó: Soproni Téma-archívum

Fegyverneky Zsófia: Az elején járunk a felkészülésnek

A feladatra koncentrálnak

| Rázó László | Sport

Nem kevesebb mint 21 év után idén először fordul elő, hogy nem szerepel a nemzetközi porondon Fegyverneky Zsófia. A Sopron Basket csapatkapitánya azt mondta: most az a feladat, hogy minden erőt és energiát a hazai pontvadászatra koncentráljanak.

– Elindult a felkészülés az új szezonra, nem hiányoznak a motivációhoz a nemzetközi meccsek?

– Mondhatnám, hogy furcsa helyzet, hiszen 21 éve játszom nemzetközi kupákban, egy év volt kivétel, mikor a kisfiam megszületett. Ugyanakkor azt mondom, hogy kár ezen gondolkozni. Úgy próbálom felfogni, hogy most ez a feladatunk: 100 százalékban a magyar bajnokságra kell koncentrálnunk. Minden energiánkat, minden motivációnkat ebbe kell beletennünk. A nagy hajtásban az elmúlt években előfordulhatott, hogy egy-egy hazai mérkőzésre kevesebb figyelem jutott. Ez idén biztos nem történhet meg.

– Mire lehet képes az idei Sopron Basket?

– Egyelőre nem beszélhetünk teljes keretről, hiszen nagyon sokan hiányoznak. Van, aki még az Egyesült Államokban szerepel, van, aki a 3×3-as válogatottban. A csapatépítés minden évben hosszú folyamat, és idén nagy volt a játékosmozgás. Az elején járunk, akkor kezdődik majd igazán a munka, ha mindenki a fedélzeten lesz, és hadra fogható edzéseken és mérkőzéseken is. Tapasztalt, rutinos játékosból kevés van idén, ugyanakkor kisebb terheléssel is jár majd a szezon, hiszen átlagban heti egy mérkőzést játszunk majd.

– Mennyire lehetnek a csapat segítségére az akadémiáról kikerült fiatalok?

– Azért itt nem egy új folyamatról beszélünk, hiszen a fiatalszabály értelmében eddig is kellett nevezni és játszatni is a magyar mérkőzéseken az utánpótláskorú kosarasokat. Idén tíz fiatal kezdett a nagycsapattal, közülük választja majd ki a szakmai stáb azokat a kosarasokat, akik a szezon során is a Sopron Basket keretéhez tartoznak. Azt gondolom, hogy ez mindenképpen hasznukra válik, hiszen versenyhelyzetet teremt a tehetséges játékosok között, meg kell küzdeniük a pozíciójukért, ami hosszú távon is segíti a fejlődésüket. Rutinos játékosként természetesen próbálom egyengetni az útjukat, ugyanakkor elsősorban a szakmai stáb feladata az, hogy beépítse őket a csapatba, gondoskodjon a szakmai előrelépésükről.

A Polkowice nyerte a tornát: A brnói nemzetközi négyestorna döntőjében a szeptemberi Euroliga-selejtezőre készülő lengyel Polkowice meggyőző teljesítménnyel győzött a Sopron Basket ellen. BC Polkowice – Sopron Basket: 66–54. Korábban a szlovák Pöstyén ellen 65–59 arányban diadalmaskodtak a soproniak.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.