Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A felsőházba készülnek
A Soproni Vízilabda Sport Egyesület három együttese játszott hétvégén az országos bajnokságban. Fotó: Németh Péter

Amióta elkészült az új uszoda, heti öt edzést tudnak tartani

A felsőházba készülnek

| Munkatársunktól | Sport

Az idei szezonban három csapattal is az országos bajnokságban szerepel a Soproni Vízilabda Sport Egyesület. Városunk fiatal pólósai egyelőre az alsóházban játszanak, az egyesület hosszú távú célja a feljutás.

– A 13–14 évesekből álló gyerek csapatunknak eddig két győzelme és két veresége van, a célkitűzés, hogy a bajnokságban a középmezőnyben végezzünk – mondta Fent Gergő, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület edzője. – Az országos bajnokságban 10–10 csapat alkotja az alsóházat, mi a nyugati csoportba tartozunk. Így elmondhatjuk, hogy a legjobb vidéki együttesekkel mérkőzünk a bajnoki fordulókban.

A szakember hozzátette: nehéz meccseik vannak, hiszen olyan együttesekkel is játszaniuk kell, amelyek jóval több fiatalt foglalkoztatnak.

A 15–16 évesekből álló serdülő csapatnak egyelőre pozitív a mérlege, ezzel az együttessel szeretnének a legjobb hat között végezni. A 17–18 éves korosztályt felvonultató ifi együttesnek több veresége van, mint győzelme. Ez a tréner szerint természetes is annak fényében, hogy az ificsapat zömét egy korosztállyal fiatalabb, serdülő gyerekek alkotják.

– Mindhárom korcsoport számára fontos, hogy kemény meccseket játsszon hétről hétre, ez segíti igazán a fiataljaink fejlődését – tette hozzá a soproni egyesület edzője. – Fontos fordulópont volt számunkra az új sportuszoda elkészülte, hiszen azóta heti öt edzéssel tudunk készülni, így jelenleg minden feltétel adott ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el. Egyelőre a középmezőnyt céloztuk meg csapatainkkal, azonban hosszabb távon szeretnénk az első két hely valamelyikét elérni, amely feljutást jelentene a felsőházba, ott pedig valóban a hazai kirakatcsapatok utánpótlás-együtteseivel mérkőzhetnénk.

A három említett soproni utánpótláscsapathoz 40–45 gyerek tartozik, a bajnoki mérkőzéseknek pedig egyre jobb a hangulata: az új uszoda lelátóján már többtucatnyi szurkoló foglal helyet a fiatalok mérkőzésein.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek