Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A javítás a cél tavasszal
Az elmúlt hetekben három felkészülési mérkőzést játszott az SC Sopron – nyerni nem sikerült, de kétszer döntetlent ért el a csapat. Fotó: SC Sopron – Tóth Péter

„Magasabb osztályban is kevés ilyen szurkolótábor van”

A javítás a cél tavasszal

| Molnár Zoltán | Sport

Javában tart a téli felkészülés az SC Sopron felnőtt labdarúgócsapatánál. Ezen felül már elindult az átigazolási időszak is, így a végleges keret várhatóan csak január végére alakul ki.

A felénél tart a tavaszi szezonra való felkészülés, amely alatt már három edzőmérkőzést lejátszott a csapat.

– A felkészülés 4. hetében vagyunk, ahol a csúcsterhelésen van a hangsúly – kezdte az együttes egyik alapembere, Koronczai Benjamin. – A stáb és az egész csapat azon van, hogy mindenki a lehető legjobb állapotban legyen a tavaszi szezon kezdetére, és hogy minél előbb megtaláljuk a győzelmek felé vezető utat.

– Mindenki nagyon motivált és azon dolgozik az edzéseken, hogy az első meccsre már úgy fussunk ki, hogy ne legyen kérdés, ki lesz a győztes – tette hozzá Holzmann Patrik. – Ebben Bücs Zsolt edző személye és elkötelezettsége is segíthet, aki már az elejétől fogva nagyon sokat tesz a csapategység még erősebbé tételéért.

– Nem vagyunk könnyű helyzetben, ugyanis a 17. helyről kezdjük a tavaszt, viszont kicsi a különbség a csapatok között, így gyorsan lehet javítani – folytatta Koronczai Benjamin. – A legfontosabb, hogy mihamarabb kikerüljünk a kiesőzónából. A mester az erőnléti rész mellett a taktikára is maximálisan odafigyel, megbeszéljük és kielemezzük a jó dolgokat és a hibákat is. Még sok mérkőzés áll előttünk, az új edzővel pedig bárkit képesek lehetünk legyőzni. Szurkolóinknak köszönjük az eddigi biztatást, és kérjük őket, hogy a tavaszi szezonban is támogassanak bennünket. Ez egy hatalmas fegyver, hiszen magasabb osztályban is kevés ilyen szurkolótábor van, mint a soproni.

Még három felkészülési mérkőzés vár a csapatra, melyek közül kettőt Sopronban rendeznek. Január 26-án, szerdán 17.30-kor a Haladás VSE II. együttese látogat városukba, míg február 5-én, szombaton 13 órakor az ETO Akadémia csapata lesz az ellenfél.

A felkészülési mérkőzések eredményei:

• SC Sopron – Pápai Perutz FC: 2–2

• Mosonmagyaróvár II. – SC Sopron: 4–2

• Király SE – SC Sopron: 2–2

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.