Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A Pécs ellen javíthat az SKC
Az SKC a Nyíregyháza ellen kikapott hazai pályán, a védekezésen javítania kell. Fotó: Németh Péter

A legeredményesebb játékos, Milos Borisov még mindig sérült

A Pécs ellen javíthat az SKC

| Munkatársunktól | Sport

Vasárnap a Pécset fogadja bajnoki mérkőzésen a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Dzunic Branislav együttese javítani szeretne, hiszen a Nyíregyháza elleni hazai mérkőzést vereséggel zárta.

A nyírségiek bajnoki győzelem nélkül érkeztek múlt szombaton Sopronba, ennek ellenére már a meccs kezdetétől ők irányítottak. Johnson jól pörgette a Nyíregyháza támadásait, Leday játékára az egész meccsen nem volt ellenszere az SKC-nak, csapat szinten pedig jól lepattanóztak, és kiugróan magas százalékban dobták a hármasokat a vendégek. A második félidőre el is dőlt a találkozó, a hajrában a fiatal Csendes Péter két hármasával még megközelítette ellenfelét az SKC, a biztos győzelem azonban már nem csúszott ki a Nyíregyháza kezéből. A végeredmény: Sopron KC – Hübner Nyíregyháza: 82–90.

– Csak gratulálni lehet a Nyíregyházának, megérdemelten nyert, a játék minden elemében jobban kosarazott – összegzett Dzunic Branislav vezetőedző. – A védekezésben óriási volt a különbség a javukra, sok pontot kaptunk a palánk alól, aminek az okait vizsgálni kell.

Az SKC vasárnap játssza következő bajnokiját, méghozzá ismét hazai pályán: a Pécsi VSK–VEOLIA elleni találkozó 18 órakor kezdődik.

– Ami sajnos biztos: legeredményesebb játékosunkra, Milos Borisovra nem számíthatunk ez alkalommal sem – mondta Bors Miklós másodedző. – Egyértelmű, hogy a védekezésünket agresszívebbé kell tenni, enélkül nem nyerhetünk. A Pécs jó csapat, a baranyaiak meglepték az Alba Fehérvárt is. Győzelmünkhöz az is kell, hogy Borisov vezér szerepét, határozott karakterét valamelyik játékos átvegye a pályán. Sérültjeink miatt ismét nagyobb feladat hárul a cseresorunkra, egy irányba kell húzni, így van csak esélyünk a győzelemre.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.