Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ágfalva-kézilabdakupa
A hétvégi torna célja az volt, hogy segítse a soproni kézilabdázók felkészülését a tavaszi szezonra. Fotók: Németh Péter

„Célunk, hogy felvirágoztassuk a soproni kézilabdaéletet”

Ágfalva-kézilabdakupa

| Munkatársunktól | Sport

Négy csapat részvételével tartották meg az I. Ágfalva Kupa női kézilabdatornát. A rendező SFAC 1900 SE mellett Pápáról, Hajmáskérről és Győrből is érkeztek sportolók a megmérettetésre.

A hétvégi tornán a soproniak mellett a pápai Kilián SE, a Start SE Hajmáskér, valamint a VKL SE Győr hölgy kézilabdázói vettek részt.

– Meghívásos tornáról van szó, amelyet azért rendeztünk, hogy megfelelően szolgálja csapatunk felkészülését a tavaszi szezonra – mondta Kocsis Tamás, a SFAC 1900 SE ügyvezető alelnöke. – Ezúton is köszönjük Ágfalva önkormányzatának, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a tornacsarnokot. A Soproni FAC 1900 SE-nek másfél éve van kézilabda-szakosztálya, és a 2022/23-as idény volt az első, amikor beneveztünk a megyei bajnokságba a női csapatunkkal. Nem titkolt célunk, hogy felvirágoztassuk a soproni kézilabdaéletet, erre kiváló lehetőség, hogy már őszi–tavaszi rendezésű bajnokságban szerepelnek a hölgyek.


A SFAC kézilabdacsapata számára az idei év elsősorban a tapasztalatszerzésről szól. A 9 csapatos bajnokságban az őszi játéknapokon egyelőre nem sikerült pontot szerezni, az alelnök ugyanakkor optimista.

– Szemmel látható volt, ahogy fejlődött a csapat játéka, mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtottunk – tette hozzá Kocsis Tamás.

A SFAC-nak hosszú távú tervei vannak Sopronban a kézilabdával: a 2023/24-es szezonban már utánpótláscsapatok indítását is tervezi. Ehhez további két együttes szükséges, egyik az 5–14 éves, másik pedig a 14–18 éves korosztály bajnokságában szerepelhet. Az egyesületnél jelenleg ötvenen kézilabdáznak, ugyanakkor várják a sportág iránt érdeklődő lányok, hölgyek, illetve fiúk, férfiak jelentkezését is, folyamatos a tagfelvétel.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.