Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Arany és bronz a mérleg
A Soproni Darazsak Sportakadémia U16-os bajnokcsapata – látványos volt a fiatalok fejlődése. Az aranyérem is igazolta az egyesület koncepcióváltását.

Soproni Darazsak: Több játékos lehet a felnőtt csapat tagja

Arany és bronz a mérleg

| Rázó László | Sport

Aranyérem az U16-os korosztályban, negyedik hely az U18-asoknál és bronz az akadémistákra alapozó Sportdarázs felnőtt együttesének – idén is komoly sikereket ért el a Soproni Darazsak Sportakadémia.

– A korábbi években rendszeres volt, hogy egy-egy tehetséges játékos több csapatban is szerepelt, így egy héten két mérkőzést játszott. Ezen változtattunk az idei szezon kezdetétől: az új koncepció értelmében minden kosaras kizárólag egy meccsen játszhatott hetente – kezdte Czukorné Hollós Anna szakmai igazgató. – Ez egyértelműen több időt és lehetőséget biztosított a játékosok képzésére. Látványos volt a fiatalok fizikai és kosárlabdatudásbeli fejlődése, azt gondolom, jó döntést hoztunk, még akkor is, ha ebben benne volt az a rizikó, hogy kevésbé lesznek eredményesek a csapataink. A kadettek aranyérme azonban erre is rácáfolt.

A Darazsak a felnőtt csapatnál bejelentett változások miatt nagyobb szerepet kaphat a következő években a felnőtt, profi kosárlabdában is.

– Nagyon is jellemző a klubunkra és az akadémiára, hogy a hasonló kényszerhelyzeteket is próbáljuk pozitívumként megélni és hasznosítani – tette hozzá a szakmai igazgató. – Mint ismert, a profi csapat a következő szezonban nem szerepel a nemzetközi porondon, ez azonban lehetőséget jelent az akadémiának, szeretnénk egyértelműen profitálni ebből a szituációból. Már a hagyományos, Gáspár Dávid által tartott háromhetes, egyéni képzésen is a korábbinál több akadémista kapott szerepet. Ráadásul idén először David Brooks is részt vett a fiatalok egyéni oktatásában. Több mint tíz olyan játékosunk van, aki potenciálisan a Sopron Basket felnőtt együttesének tagja lehet a következő években. Mindennek köszönhetően kialakulhat egy olyan magyar mag a női csapatnál, amely egyértelműen akadémistáinkból áll majd. A következő években ezért fogunk nagy energiákat mozgósítani.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.