Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Asztalitenisz évadzáró
Az NB III-ban ötödik helyezést elért csapat Fotó: Turris SE

Különdíjakat adtak át a legeredményesebb versenyzőknek

Asztalitenisz évadzáró

| Páder Vilmos | Sport

Vegyes érzelmek tarkították a Turris SE asztalitenisz évadzáróját. A Kőszegi úti sportcsarnokban tartott összejövetelen ott voltak az egyesület teke szakosztályának képviselői, valamint a soproni asztalitenisz nagy öregje, a sportág újjáélesztője, Puskás Árpád is.

A szakosztály tagjait és a megjelent szülőket köszöntötte dr. Simon István alpolgármester, aki kiemelte, a Turris értéke Sopronnak, a nemzeti sportvárosnak, ezért megtartása, sőt fejlesztése mindannyiunk érdeke. Az alpolgármester gratulált az idei szezon eredményeihez, és elismerését fejezte ki az egyesület vezetőinek, szakembereinek. Köszöntötte az egyesület támogatóit is, akik jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a szakosztály megvalósíthassa célkitűzéseit, éppúgy, mint a szülők, akik örömmel segítik gyermekeik sportolását. Szintén köszöntötte a megjelenteket Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő is.


Stummer Gábor szakosztályvezető ismertette az elért eredményeket és a jövőbeni terveket. Tóth Tibor, a szakmai munkáért felelős vezetőedző elemezte az Extraligától búcsúzó felnőtt csapat kudarcának okait, illetve a fiatal tehetségek sikereit.


Dr. Fülöp József, az évadzáró levezetője érdeklődésünkre elmondta: pénz hiányában a jövőben kizárólag az utánpótlásra fektetnek nagy hangsúlyt. A következő évadban NB II-ben kívánnak indulni, az NB III-as együttesük kiharcolta a bennmaradást. A megyei I. osztályú együttesük ötödik, míg a senior csapatuk harmadik lett a bajnokságban. Utánpótlás korosztályuk jó, dunántúli versenyeken egyéniben és csapatban rendre jól szerepeltek. Az óvodás korosztálynak is vannak foglalkozások, a jövő biztosított.


Végezetül különdíjakat adtak át a legeredményesebb és a legtehetségesebb fiatal versenyzőknek. A rendezvény hangulatán érződött, hogy nincs minden rendben a szakosztálynál, ugyanis az Extraligából kiesett együttes tagjai: Kramarics Gergő, Markó András, Katona Gergely és Bhöm Attila belső konfliktusok miatt nem voltak jelen, távoztak az egyesülettől. Pályafutásukat Ausztriában, Mosonmagyaróváron és Budapesten folytatják.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.