Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az éremszerzés a cél

Takács Norbert szerint az SKC védekezése kiválóan összeállt

Az éremszerzés a cél

| Rázó László | Sport

Elképesztő sorozatot produkált novembertől februárig a Sopron KC. A férfi kosárlabdacsapat tizenhárom meccsen keresztül őrizte veretlenségét. Az együttes rutinos játékosa, Takács Norbert azt mondta: nagyon jó ez a széria, ugyanakkor önmagában nem sokat ér.

– Babonás vagy?

– Nem, nem vagyok babonás – bár, ki tudja, lehet, hogy van valami abban, hogy épp a tizenharmadik győzelmünk után jött a kecskeméti vereség… De komolyra fordítva a szót: már korábban benne volt a levegőben, hogy előbb-utóbb kikapunk, igaz, ez a széria a legszebb elképzeléseinket is felülmúlta. Most bajnoki szünet van, mentálisan és fizikailag is fáradt volt már a csapat. Jól jön egy kis pihenés, felfrissülés, utána pedig szeretnénk belemenni egy hasonlóan eredményes szériába.

– Játékosként belülről hogy látod, mik az összetevői ennek a sikersorozatnak?

– A csapat összeért, és minden egyes játékosnak megtalálta a helyét a szakmai stáb. Kostas Flevarakis személyisége sokat számít, jó a hangulat az öltözőben, kialakult a csapatban a hierarchia, mindenki önbizalommal telve lép parkettre. Amit kiemelnék: a védekezésünk nagyon összeállt, mind a 13 győztes meccsen helyén volt, és ebből a jó védekezésből tudtuk a támadásokat szervezni. Ez a sikerszériánk egyik legfőbb összetevője.

– Mi a te szereped a mostani csapatban?

– A fiatalszabály miatt általában a második félidőben kapok szerepet, akkor viszont szinte folyamatosan pályán vagyok. Ez mentálisan és fizikailag is nagyon nehéz, mert a 13-ból talán két könnyebb meccsünk volt, a találkozók többsége kiélezett maradt az utolsó pillanatokig. Voltak olyan meccsek, amikor kiválóan szolgáltak ki a társak, és a dobás is extrán ment. Emellett a védekezésben van kulcsszerepem, a mozgás mellett a társak irányításával, kommunikálással próbálom együtt tartani a csapatvédekezést. Örömmel tapasztaltam, hogy szinte minden mérkőzésen volt olyan magyar kosarasunk, aki előre tudott lépni, akár meghatározó, akár kiegészítő szerepben.

– Milyen szerepléssel lennél elégedett az idei bajnokságban?

– Csapaton belül már többször beszélgettünk erről… Szép dolog a tizenhármas győzelmi széria, de önmagában semmit sem ér, kivéve ha a bajnokság végén is fel tudunk mutatni valamit. Azt gondolom, egy érmes helyezés a bajnokságban megkoronázná az idei teljesítményünket. Egy biztos: a szurkolók nagyon megérdemelnék a csapat sikerét. Elképesztően látványos volt, hogy a győzelmek hatására mennyire beindult a kosárlabdaélet Sopronban, meccsről meccsre többen és hangosabban drukkoltak nekünk. Szeretnénk mindezt egy év végi jó eredménnyel meghálálni.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.