Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az ob I-ben is játszana
A Soproni Vízilabda Sportegyesület centere, Szili Ákos szeretne a legmagasabb szintig eljutni.

Szili Ákos példaképe Benedek Tibor olimpiai bajnok

Az ob I-ben is játszana

| Munkatársunktól | Sport

Csapata legjobbjai közé tartozik, és később a felnőtt ob I-ben is szívesen kipróbálná magát Szili Ákos. A Soproni Vízilabda Sportegyesület centere a serdülő és az ifi csapatban is szerepel.

– Mióta vízilabdázol, mik az erősségeid a játékban?

– 2013 decemberében kezdtem el vízilabdázni, végigjártam a ranglétrát, jelenleg a korosztályos csapatok közül a serdülőben és az ifiben is játszom, emellett az ob II-es felnőtt csapatban is rendszeresen szerepelek. Tizenhat éves és 183 centi magas vagyok, az alapvető posztom center, meccsenként két–három góllal szoktam segíteni a csapatot. Amúgy több poszton is szívesen játszom, jól látok a pályán, és a lövések is az erősségeim közé tartoznak.

– Hogy álltok az utánpótlás-bajnokságokban?

– Az összesített eredmények alapján minimálisan, de sajnos lecsúsztunk a felsőházi rájátszásról. Jelenleg az alsóházban játsszuk a meccseket, viszont itt mindkét csapattal, az ifivel és a serdülővel is az első helyért küzdünk, remélem, meglesz!

– Mi a távlati célod a vízilabdával?

– Nagy álmom, hogy egyszer bekerülhessek az ob I-be – ez a legmagasabb osztályt jelenti. Ahhoz, hogy ezt elérjem, rengeteg munka, kitartás és alázat szükséges. Utánpótlás játékos vagyok, tudom magamról, hogy sok mindenben kell fejlődnöm.

– Magyarországon ma is rengeteg sztárjátékosunk van, ki a példaképed?

– Egyértelműen a fiatalon elhunyt Benedek Tibor. Tőle sokszor hallottam, hogy a tehetség csak egy dolog, mindenkinél jobban kell akarni – úgy gondolom, ez visz előre, ezzel a mentalitással lehetek igazán profi vízilabdázó. Van külföldi példaképem is, a kétszeres olimpiai bajnok szerb sztárjátékos, Nikola Jaksic, aki Magyarországon, a Fradinál is szerepelt. Sokoldalú játékos, alapvetően bekk, de center poszton is feltalálja magát.

– A soproni uszodában Magyar Kupa-döntőket játszottak, a vizes vb egyik helyszíne is városunkban lesz. Kint voltál, kimész a meccsekre?

– Természetesen! A női kupadöntőben a Dunaújvárosnak, a férfiaknál a Fradinak drukkoltam, hatalmas élmény volt nekünk, fiatal játékosoknak, hogy testközelből láthattuk a legjobb hazai klubcsapatokat. A vizes vb rendezésének híre kimondottan meglepett, úgy érzem, nagy megtiszteltetés a városnak és öröm nekünk, játékosoknak. Mindenképpen ott leszek a lelátón a soproni meccseken!

Kapcsolódó cikkek

Harc az 5–8. helyért

Harc az 5–8. helyért

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Érvényesült a papírforma: a Sopron KC pályahátrányból nem tudta megszorítani az Alba Fehérvár együttesét, a Fejér vármegyei csapat 3–0-s összesítéssel...