Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Babos Timi világbajnok!

Soproni sporttörténelmi teniszsiker született

Babos Timi világbajnok!

| Pluzsik Tamás | Sport

Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavackova nyerte meg a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét. A vasárnapi fináléban a holland Kiki Bertenst és a svéd Johanna Larssont győzték le döntőrövidítésben.

– Nagyon-nagyon boldog vagyok a döntő és a győzelem miatt! – nyilatkozta a 24 éves soproni lány közvetlenül a mérkőzést követően. – Hihetetlen élmény, elképesztő dolog, hogy ez megtörtént. Büszke vagyok és örülök, remélem, még sok ilyen csúcspont lesz a pályafutásom során. A sírból hoztuk vissza a meccset, nagyon elégedett vagyok a játékunkkal. Most sajnos nincs idő a hosszabb ünneplésre, hiszen hamarosan már utazom haza, Sopronba, ez nagyon kell, így öt hét után. Majd otthon a családdal megünnepeljük ezt a sikert! Köszönöm az edzőmnek és a családomnak is, és remélem, jövőre is itt leszek!


A Martina Navratilova Kupát az egykori cseh­szlovák–amerikai teniszlegenda, az 59-szeres Grand Slam-győztes, a kupa névadója, Martina Navratilova adta át először Babos Timinek, majd Andrea Hlavackovának. A megérdemelt siker és a díszes serleg mellé nem mellékesen egy 500.000 dolláros csekk is járt a győztes párosnak, akiknek ez volt az utolsó meccsük így együtt, ugyanis Babos Timi, mint bejelentette, jövőre új párospartnerrel játszik.

Sporttörténeti siker

Ami a múltat illeti, Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben, míg Babos 2015-ben és tavaly párosban játszhatott a négy közé jutásért a WTA-világbajnokságon. Ez akkor egyiküknek sem sikerült, ami azt jelenti, hogy Babos az idei győzelmével volt az első magyar a vb elődöntőjében, majd ennélfogva a fináléban is.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.