Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bravúros bronzérem
A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U16-os csapata (felvételünkön) negyedikként végzett az idei bajnokságban, az U14-es együttes pedig bronzérmet nyert.

Sportiskola: csapatként játszották végig a nyolcasdöntőt

Bravúros bronzérem

| Munkatársunktól | Sport

Folytatja menetelését a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia. Az utánpótlás-egyesület U14-es csapata bronzérmet szerzett a bajnokságban, az U16-osok pedig a 4. helyen végeztek.

A sportiskola U14-es együttese a nyolcasdöntő első összecsapásán a nagykőrösi Pityke kosársuli csapatát győzte le. Az elődöntőben a végső győztes, házigazda Vasas állította meg a soproniakat, ezután következett a Sopron–Pécs örökrangadó. Szünetben még 16 ponttal vezetett a Pécs, innen sikerült óriási bravúrral fordítani és nyerni.

– Nálunk nem volt egyénieskedés, csapatként játszottuk végig a nyolcasdöntő meccseit is – értékelt Bali Ádám, az SSIKA U14-es csapatának vezetőedzője. – Az volt a célunk, hogy minél több gólpasszt gyűjtsünk a meccseken, nagyon együtt tudtak gondolkodni a srácok. Ha pedig gyengébb periódusba kerültünk, mindig volt valaki, aki extrát tudott nyújtani.

A sportiskola U16-os együttese a négy közé jutásért a Dombóvárt győzte le, a Rátgéber Akadémia azonban meg­álljt parancsolt Misa Popadic együttesének. A Budapesti Honvéd ellen játszott bronzmeccs óriási izgalmakat hozott, végül két ponttal maradtak le a dobogóról a soproniak.

– Büszke vagyok a srácokra, 10 hónap kemény munkája van abban, hogy a négy közé tudtunk kerülni – mondta Misa Popadic, az U16-os együttes vezetőedzője. – A Dombóvár ellen kiválóan játszottunk, sajnos a bronzmeccsre nem maradt elég energiánk, nem tudtunk kellően koncentrálni, a végjátékban pedig szerencsénk sem volt. Külön büszkeség, hogy játékosunk, Flasár Botond bekerült a nyolcasdöntő legjobb ötösébe. Köszönjük a sportiskola támogatását, enélkül nem értünk volna el ilyen kiváló eredményt.

Kapcsolódó cikkek