Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csapatmunka és eredmények
– Minden egyes edzésre ugyanezzel a hozzáállással kell megérkezni, elvégezni a napi munkát – mondta Gasper Potocnik vezetőedző. Fotók: Soproni Téma-archívum

Gasper Potocnik: Hiszek abban, hogy tudunk még jobban játszani

Csapatmunka és eredmények

| Rázó László | Sport

Kiválóan sikerült Gasper Potocnik soproni bemutatkozása. Miután a szlovén tréner átvette a szakmai irányítást a Sopron KC-nál, az együttes nyolcból hat esetben győztesként hagyta el a játékteret.

– A csapathoz érkezésed után szinte azonnal győzelmi szériába kezdett az együttes. Mi az oka ennek, mi a titok?

– Nincs különösebb titok, és egyébként is úgy gondolom, hogy ez nem csak rólam szól: ott vannak a legfontosabb szereplők, a játékosok, akik valóban keményen végzik el a napi minőségi munkát az edzéseken. Úgy gondolom, hogy napról napra sokat fejlődünk, kezdünk igazi csapattá válni, ez pedig magával hozza a jó eredményeket is. A játékosok mellett pedig ott van még a klub vezetése és munkatársai, mindenki sokat dolgozik azon, hogy győzelmeket ünnepelhessünk.

– Ideérkezésed óta csatlakozott a kerethez a center Amadou Sidibe és a bedobó Anthony Mathis. Az ő játékuk mennyit számít a csapatnak?

– Egy csapat több játékosból áll, és ahhoz, hogy győzzünk, sok mindenkinek kell jó teljesítményt nyújtania. Nem egy vagy két kosárlabdázón múlik egy-egy győzelem vagy vereség. Tény azonban, hogy a két játékos stabilitást hozott a játékunkba, és talán ennek is köszönhető, hogy több fontos győzelmet szereztünk.

– A csapat fiatal játékosai több szerepet kapnak, mint korábban. Mennyit tudnak hozzátenni az eredményekhez?

– Úgy gondolom, hogy a fiatalok jó úton járnak: nap mint nap keményen melóznak az edzéseken. Amikor pályára lépnek, megkapják a bizalmat, és tudják, hogy ezzel élniük kell. A mérkőzéseken fontos, hogy minél többet tanuljanak, ettől lesznek lépésről lépésre jobbak. Továbbra is ilyen mentalitással kell pályára lépniük, így az eredményességhez is egyre többet tudnak majd hozzátenni.

– Mennyire vagy elégedett a csapat játékával?

– Sok győzelmet szereztünk, nyilván ez annak köszönhető, hogy javult a csapatjáték. Ugyanakkor én hiszek abban, hogy tudunk a mostaninál is jobban kosárlabdázni. Minden egyes edzésre ugyanezzel a hozzáállással kell megérkezni, elvégezni a napi munkát, és akkor a csapatjátékunk még jobb lehet. Bízom abban, hogy ez eredményességgel is párosul.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.