Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyre több fiatal jégkorongozik Sopronban

Jégkorong

Egyre több fiatal jégkorongozik Sopronban

| Sport
Idén már 90 gyermek jégkorongozott a Soproni Jégtörők különböző korosztályos csapatainál.

– Jól sikerültek a toborzásaink, U8-as, U10-es, U12-es, U14-es és U16-os csapatunk is volt idén – tudatta Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Sportegyesület elnöke. – Az eredményeket csak az U14-től felfelé számolják, a rájátszásba egyik csapatunk sem jutott be. Alapvetően a rutin megszerzése volt a cél, ehhez képest már minden korosztálynak voltak győzelmei.


Olyan egyesületekkel kerültek a soproniak egy csoportba, amelyek egész évben jégen tudnak edzeni. Fontos volt, hogy minden csapat legalább 25 mérkőzést játsszon.


– A felnőttek sajnos nem tudták megismételni a tavalyi bravúrt, a második helyezést – tette hozzá Koós Zoltán. – Nagyon jól kezdtünk, az alapszakaszban minden mérkőzést meg tudtunk nyerni. Aztán a rájátszásban a végső győztes Magyar Atlétikai Club ellen kikaptunk, és elveszítettük a bronzmeccset a Kiskőrös ellen, így végül idén be kellett érnünk a negyedik helyezéssel. Kicsit csalódottak vagyunk emiatt, de jövőre újult erővel vágunk neki a küzdelmeknek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Önálló Zimankó kupa

Önálló Zimankó kupa

2023. 01. 25. | Munkatársunktól

Két különálló versenyt is rendezett a SMAFC tájfutó szakosztálya az óévben és az új évben: a korábban Mirelit–Zimankó (MiZi) kupa néven ismert verseny...