Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Első helyen a tabellán

| Páder Vilmos | Sport

Befejeződött a 2019/2020-as labdarúgó-bajnokság őszi szezonja. Városunk labdarúgócsapatai a várakozásoknak megfelelően szerepeltek.

Elsőként az SC Sopron gárdáját értékeljük. A megyei első osztályban szereplő felnőtt csapat második bajnoki éve sikeresnek mondható, ám van némi hiányosság, aminek hátterében szakmai gondok állhatnak.  

Az augusztusi szezont Takács Gáborral kezdték a fiatalok. A tavalyi bronzérem után az egyesület vezetése egyértelmű célként a bajnokság megnyerését tűzte ki. A játékosok kemény munkába fogtak, a magasabb céloknak megfelelően készültek. Remekül rajtoltak, az első nyolc fordulóból hét meccset megnyertek, az egy döntetlen a nagy vetélytárssal, a Csornával való összecsapásban született. A rúgott gólok tekintetében Honyákék voltak a legeredményesebbek.

A második etapban már voltak hullámvölgyek, öt győzelem mellett két döntetlent játszottak, mindkettőt hazai pályán. Az előrehozott tavaszi rajt Beleden 1–1-es döntetlent hozott, s ez az eredmény sokként érte a vezetést és a szurkolókat. A kieső helyen álló hazaiak mindent egy lapra tettek fel, míg a listavezető soproniak könnyelműen vették a játékot. Ezen a mérkőzésen már hiányzott a szakmai tűz, majd a meccs végén az edző bejelentette távozását. A hivatalos közlemény szerint közös megegyezéssel szerződést bontottak, valószínűleg emberi és szakmai mulasztás állhat a kenyértörés hátterében.

Az őszi szezon után első helyen, egy pont előnnyel, veretlenül állnak Galambosék. Összességében nagyon sokat fejlődött és erősödött a fiatal együttes, s egybehangzóan állítják, hogy szeretnének előrelépni, feljutni az NB III-ba. A megyei első osztályban egyedülálló, hogy szinte kivétel nélkül az 1999–2000–2001-es korosztály, vagyis a komplett csapat saját nevelésű játékosokból áll. Ezek a fiatal futballisták bizonyították, hogy komoly munka folyik az utánpótlásban.

Az egyesület vezetése az új edző személyét a tervek szerint december 13-ig nyilvánosságra hozza. A tavaszi szezonra való felkészülés január 13-án kezdődik, remélhetőleg nagyobb anyagi támogatással, segítséggel, mert a magasabb osztályhoz a saját erő már kevés lesz.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.