Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fegyverneky: kiváló szezon

| Munkatársunktól | Sport

Egyértelműen pályafutása eddigi legeredményesebb szezonjának tartja a most lezárt évadot Fegyverneky Zsófia. A Sopron Basket csapatkapitánya szerint az Euroliga-ezüst csillog a legfényesebben az eddig megszerzett, nem kevés érme között.

– Elképesztően jó szezonunk volt, pedig sérülések, egyéb okok is hátráltatták a csapatot, hosszabb időszakokra nem volt teljes a keretünk – mondta összegzésképp a Sopron Basket csapatkapitánya. – Mégis nagyobb hullámvölgy nélkül, európai szinten is rendkívül magas nívón tudtunk kosárlabdázni hosszú hónapokon keresztül. Ez egyrészt a szakmai stábnak köszönhető, hiszen el tudták érni, hogy maximálisan koncentráljuk minden egyes mérkőzésen. Másrészt pedig rendkívül jól sikerült a csapat összeállítása, ami a menedzsment érdeme. Igazi csapatként játszottunk, összeállt a kép, minden apró kocka a helyére került az idei szezonban.


A hátvéd szerint hatalmas siker, hogy a bajnoki döntőt vereség nélkül tudták megnyerni, ráadásul úgy, hogy kétszer nyertek idegenben. Az Euroligában pedig példa nélküli módon szerepeltek, hiszen mindössze három vereséggel zártak a csoportban, az így megszerzett második hely pedig megalapozta a későbbi jó szereplésüket.


– Talán azt mondhatnám, hogy irreálisan sikeres volt ez a szezon. Óriási sikereket értünk el, de lassan vissza kell térni a realitás talajára. Örülök, hogy szinte teljesen együtt maradt a csapat a következő szezonra, de mindenkit óvnék attól, hogy túlzott elvárásokat támasszon velünk szemben. Természetesen minden tudásunkkal azon leszünk, hogy jövőre is sikeresen szerepeljünk, ez viszont korántsem jelenti azt, hogy bemasírozunk az Euroliga fináléjába – tette hozzá Fegyverneky Zsófia.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.