Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Feljebb „gurulnak” a tabellán?
– A tavaszi szezon további hét fordulójában bőven lesz lehetőségünk arra, hogy feljebb lépjünk, és elkerüljük a kiesést – mondta Weinacht János szakosztályvezető. Fotó: Németh Péter

A Sörgurítók ifjúsági együttese jelenleg az élmezőnyben szerepel

Feljebb „gurulnak” a tabellán?

| Munkatársunktól | Sport

Nem indult jól az idei év a Soproni Sörgurítók együttesének: az NB I-ben, tehát a hazai másodosztály nyugati csoportjában szereplő tekecsapat a téli leállás után három vereséget is szenvedett.

– A Bábolna elleni mérkőzésünk hihetetlen izgalmakat hozott – kezdte Weinacht János, a Soproni Sörgurítók edzője és szakosztályvezetője. – Egy tekemeccsen összesen 720 dobás van, és csak a legeslegutolsó dobásnál dőlt el, hogy sajnos a hazaiaknál maradnak a győzelemért járó pontok, ennél kisebb különbséggel nem lehetett volna veszíteni.

A sportvezető szerint nem voltak egyszerű helyzetben a tavaszi mérkőzések kezdetén: a leállás miatt két hónapon át nem tudtak gyakorolni, így mindössze 2–3 hétből állt a felkészülési időszak. Emellett továbbra is problémát okoz, hogy több játékosuk Ausztriában dolgozik, és nem minden mérkőzésen tudnak a csapat rendelkezésére állni.

– Ezen okok miatt nehezen indult az évünk, mondom ezt annak ellenére, hogy a játékosaink mindent megtettek, legjobb tudásuk szerint gurítottak – folytatta a szakosztályvezető. – A játéktudás adott a csapatban, ezért óvatos optimizmussal nézek a tabellára, amelyen jelenleg sajnos a 11., tehát kieső helyen tanyázunk. Azonban úgy gondolom, a tavaszi szezon további hét fordulójában bőven lesz lehetőségünk arra, hogy feljebb lépjünk, és elkerüljük a kiesést.

A nagycsapat szereplésével ellentétben a Soproni Sörgurítók ifjúsági együttese jelenleg az élmezőnyben szerepel. ­Weinacht János szerint az U23-as csapatnak minden esélye megvan arra, hogy a mostani bronzérmes helyezését a bajnokság végéig megtartsa.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.