Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Helytállni az Euroligában
Török Zoltán szerint nagy siker a bajnoki és a kupaarany

Török Zoltán: „Kevés, ha az Uniqa csak a hazai mezőnyt uralja”

Helytállni az Euroligában

| Rázó László | Sport

Az Uniqa Sopron klub ügyvezetője, Török Zoltán szerint fantasztikus siker a két aranyérem, ugyanakkor az Euroligában nem sikerült eredményt elérni és a fiatalok csapatba építésében is előbbre kell lépni.

zgalmas csatában szerezte meg a bajnoki címet az idei évadban az Uniqa Sopron. A csapat duplázni tudott, hiszen a Magyar Kupa is városunkba került idén. Az Euroligában ugyanakkor nem sikerült a kitűzött célt elérni.

– Az volt a célunk, hogy újra olyan csapat legyünk, amely ko­­moly tényező az európai porondon – mondta Török Zoltán. – El­­mozdulás ugyan történt, ám az áttörés, a profi sport lényege, az eredmény elmaradt. Nem voltunk képesek megfelelően reagálni több kihívásra, számomra a Hatay elleni, hazai pályán lezajlott mérkőzés történései nem vállalhatók. Nekünk az Euroliga mezőnye a mérvadó, és alapvető elvárás a fegyelem, a megalkuvást nem ismerő küzdelem, ebből nem engedhetek.

Az ügyvezető hozzátette: az idei év másik fontos célkitűzése volt a fiatal generáció tudatos csapatba építése. Török Zoltán szerint nehéz és bonyolult feladatról van szó és kétségtelen tény, hogy komoly eredményeket tudtak felmutatni a fiatal játékosokkal, de véleménye szerint ennél többet is lehetne.

– Szereplésünk további fokmérője a bajnoki és kupa teljesítményünk – tette hoz­­zá az ügyvezető. – Csapatunk újra bizonyította, hogy uralja a honi mezőnyt. Magabiztos teljesítménnyel utasítottuk magunk mögé a Nemzeti Bajnokság csapatait, ami minden dicséretet megérdemel. Játékosaink és szakmai stábunk szállította mindkét fronton az aranyat, nagy köszönet és dicséret illeti őket mindezért.

Török Zoltán szerint az is fontos, hogy a Cegléd és a Szekszárd jelentős megerősödése érdekesebbé, színesebbé tette a honi bajnoki és kupaküzdelmeket.

Kapcsolódó cikkek