Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hétvégén nyit a műjégpálya

Hétvégén nyit a műjégpálya

| Munkatársunktól | Sport

Hétvégétől ismét várja a korcsolyázás kedvelőit a soproni műjégpálya.

 A műszaki berendezések átvizsgálását és a szükséges szerelési munkálatokat az elmúlt napokban elvégezték, az üzemeltetők tervei szerint egészen március végéig lehet majd használni az aréna mögötti területen felállított létesítményt.


Koós Zoltán, az üzemeltető Soproni Jégkorong Sportegyesület elnöke elmondta: korábban szerettek volna nyitni, azonban az enyhe októberi időjárás miatt várniuk kellett az üzembe helyezéssel. A korcsolyapálya szerdán és pénteken 17–20, hétvégenként pedig 10–19 óráig várja az érdeklődőket.


– Az összes soproni óvodával felvettük a kapcsolatot, toborzókat tartunk majd, hogy a legkisebb korosztályból is minél többen megismerjék és megszeressék a korcsolyázást –mondta Koós Zoltán. – Idén is lesz korcsolya- és műkorcsolya-oktatás, és természetesen a jéghokisok is komoly szerepet kapnak: az U8-as és U10-es korosztállyal az országos bajnokságban indulunk, az U12-es, U14-es, valamint a felnőtt csapattal pedig amatőr tornákon veszünk részt az edzések mellett.
Az egyesületi elnök hozzátette: tavaly nagyon népszerű volt az iskolák közötti ügyességi vetélkedő, amit a sportfelügyelettel közösen szerveztek. A „Sulik a jégen” programot ezért az idei évben is szeretnék megismételni.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.