Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Honti Kata visszavonul

| Munkatársunktól | Sport

Különleges szezonnyitón vehetnek részt azok a szurkolók, akik a Sopron Basket első idei mérkőzésére kilátogatnak. A BEAC Újbuda elleni hazai mérkőzés előtt hivatalosan is visszavonultatják a klub legendás játékosa, Honti Kata mezét.

A tavalyi fantasztikus teljesítmény – Magyar Kupa-győzelem és bajnoki cím – után ismét megkezdi sze­­replését a ha­­zai pontvadászatban a soproni csapat. A klub­­vezetés döntése értelmében mind itthon, mind pedig az Euroligában Sopron Basket néven indul a klub.  

Az első hazai bajnoki előtt a ha­­gyományoknak megfelelően a tavalyi bajnoki címet és kupagyőzelmet megörökítő zászló felavatásának és felvonásának tapsolhat a közönség. Emellett az akadémia növendékeinek bemutatója és egy különleges esemény vezeti fel a bajnokit.

Honti Kata

– Honti Kata, a klub legendás, ráadásul soproni játékosa mezét hivatalosan is visszavonultatjuk – mondta Török Zoltán, a klub ügyvezetője. – Balogh Judit és Eördögh Edit után Kata a harmadik játékos, aki meglátásunk szerint fantasztikus játékával, pályán és azon kívül is mutatott sportemberi magatartásával rászolgált erre az elismerésre és kitüntetésre.

A Sopron Basket – BEAC Új­­bu­da mérkőzés pénteken este 18 óra­­­kor kezdődik a No­­vo­­ma­tic-­­arénában.

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...