Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
I. Lövérek Futás

I. Lövérek Futás

| Munkatársunktól | Sport

Hétvégén rendezték az I. Lövérek Futást a Soproni Parkerdőben. A sportolók több táv közül választhattak, a start- és célállomást a Hotel Sziesztánál alakították ki.

– A Lövérek-futás az idén első alkalommal meghirdetett Alpokalja Terepkirály sorozat második állomása volt – mondta Csuka Zsolt, az SRSE elnöke, a Lövérek-futás egyik főszervezője. – 10 kilométeres távon hirdettük meg ezt a sorozatot, a mostani mellett a PanoráMaraton, a Három a Károly, valamint a Cross Futás keretében is lebonyolítunk egy-egy fordulót. A legjobbak négy részből álló érmet kapnak, csak az lehet az összetett győztes, aki az egyes elemeket össze tudja illeszteni. Magam is kíváncsian várom, kik lesznek a terepkirályok idén Sopronban. Az biztos, hogy a futás mint sport egyre népszerűbb a városban, ami rendkívül örömteli.


A szervező hozzátette: a Lövérek-futás lebonyolításakor a Hotel Sziesztánál ideális helyszínt tudtak kialakítani, hiszen a gazdasági bejárattól egyből a parkerdő felé vehették az irányt a pályák kijelölésénél. A kétévesektől a felnőtteken át egészen a senior korosztályig várták a futókat. A 10 kilométeres távot csak a profiknak javasolták, a legkisebbeknek csupán 400 métert kellett teljesíteni a célba érésig, de mindenki a saját tudásának megfelelő pályát választhatott.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.