Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

III. Tigrisek Karate Kupa

| Munkatársunktól | Sport

Rangos utánpótlásversenyt szervezett a Shotokan Tigrisek SE vasárnap.

 A VasVilla tornaterme adott otthont a III. Tigrisek Karate Kupa küzdelmeinek. A versenyen 14 egyesület 120 versenyzője 300 nevezéssel indult, két soproni egyesület mellett érkeztek sportolók Ausztriából és több dunántúli településről is. A karate kupa megnyitóján részt vett dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, önkormányzati képviselő, valamint Csiszár Szabolcs sportfelügyelő is.

A Shotokan Tigrisek csapata összesen 5 arany-, 9 ezüst- és 10 bronzérmet szerzett a nap folyamán. Szépen szerepeltek az utánpótlás és kezdő versenyzőik is, az egyesület legeredményesebb sportolója pedig Gáncs Nóra lett egy arany- és két ezüstéremmel. Idén először rendeztek „családi kata” versenyszámot, amelynek lényege, hogy a kata formagyakorlatot bemutató csapat mindhárom tagja egy családból indul – ebben a különleges versenyszámban is a Shotokan Tigrisek végeztek az élen.

A Bushido-Viadukt SE soproni versenyzői 3 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek, a csapat vezetője, Balla Dániel a felnőtt kumite versenyszámban állhatott a dobogó tetejére.

– A versenyt azért szervezzük meg, hogy legyen a kezdő és utánpótlás kategóriában szereplő gyerekeknek is gyakorlási lehetősége – mondta Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek SE elnöke. – Természetesen a haladókat sem zárjuk ki, hiszen így közelről láthatja őket és tanulhat tőlük a következő generáció. A verseny jó erőfelmérő olyan szempontból is, hogy visszajelzést ad az edzésen elvégzett munka minőségéről.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.