Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jól sikerült a felkészülés
A Lipót ellen ősszel 1–1-es döntetlent játszott a Sopron, most ellenük kezdi a tavaszi fordulót. Weitner Ádám vezetőedző bizakodó. Fotók: Soproni Téma-archívum

SC Sopron: hétvégén kezdődik az NB III-as tavaszi szezon

Jól sikerült a felkészülés

| Molnár Zoltán | Sport

Egy bő héthetes felkészülés után vasárnap folytatódik a 2020/21-es idény a férfi NB III-as labdarúgó-bajnokságban. A téli felkészülésről, valamint a tavaszi rajtról Weitner Ádám, a csapat vezetőedzője nyilatkozott.

Egy hosszú téli felkészülésen van túl az SC Sopron NB III-as csapata. A játékosok ezalatt az idő alatt a tervezett öt felkészülési mérkőzésből négyet le is tudtak játszani – 1 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség volt a végeredmény.

– A körülményekhez alkalmazkodva, a legjobb tudásunk szerint végeztük el a kitűzött feladatokat. A játékosok jól dolgoztak, elégedett voltam velük a felkészülés alatt – kezdte Weitner Ádám. – Az edzőmérkőzések lényege a gyakorlás volt, amiket elképzeltem, azt a csapat maximálisan végrehajtotta. A majdnem 3 hónapos szünet alatt a fiúkat elsősorban fizikálisan szerettünk volna rendbe rakni. Akik végig tudták csinálni a felkészülési időszakot, ők kirobbanó formában vannak jelenleg.

A 20 csapatos bajnokságban a szezon első felében már 21 mérkőzést lejátszottak a csapatok, így a tavaszra 17 összecsapás maradt még. A nyitófordulóban rögtön egy nehéz ellenfél vár a srácokra, ugyanis a tabella 3. helyén álló Lipót Pékség SE együtteséhez látogatnak vasárnap 14 órakor. A Győr–Moson–Sopron megyei csapattal az ősz folyamán 1–1-es döntetlent játszottak. A lipótiak jelenleg 5 ponttal állnak a soproniak előtt a tabellán. – Egyik fő célunk a tavaszi szezonra, hogy a játékosok még dinamikusabban fejlődjenek egyénileg és csapatszinten is – zárta Weitner Ádám. – A keretünket döntőben fiatal játékosok alkotják, ezt figyelembe kell vennünk, viszont az eredményesség ugyanúgy nagyon fontos számunkra. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.