Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jól vizsgázott az uszoda
A soproni Lőver Uszoda első tesztversenyén 250-en álltak rajtkőre. Fotó: Németh Péter

90 soproni versenyző is vízbe ugrott a megmérettetésen

Jól vizsgázott az uszoda

| Munkatársunktól | Sport

Tesztversenyt rendeztek hétvégén a soproni ­Lőver Uszodában. A nemrég átadott létesítményben ez volt az első úszóverseny, amelyen a régióból indultak a legtöbben.

– Szándékosan olyanokat hívtunk meg, akiket ismerünk, éppen azért, mert a debütáló versenyen bármilyen hiba előfordulhat – mondta Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportegyesület Úszó Szakosztályának vezetője. – Összesen 250 úszó szállt vízbe, köztük 90 soproni versenyző. Ami a legfontosabb tanulság: az új uszoda, ez a hatalmas létesítmény jól vizsgázott, nagyobb probléma nélkül le tudtuk vezényelni az első hivatalos megmérettetést.

A szakember elmondása szerint több dolgot is teszteltek: az időmérő és kijelzőrendszert, az öltözőket, emellett pedig a beléptetést, főleg annak fényében, hogy a gyerekek szülei csak védettségi igazolvány felmutatásával mehettek be. – Gyakorolhattuk az úgynevezett állítást: amikor az egyes futamok résztvevői a hívó helyiségben gyülekeznek, és már a rajtkőre lépés sorrendjében kell beállniuk – folytatta Kókai Zsolt. – A tesztverseny vizsgahelyszín is volt egyben: Zalaegerszegen is épül az új sportuszoda, a zalai megyeszékhelyen és Sopronban is új tanfolyam indult versenybírói képzésre. Hatvan jelölt vizsgázott a tesztversenyen, rajtuk kívül húsz, már minősített versenybíró és szintén húszfős szervezői–koordinátori csapat vett részt a soproni uszoda első tesztversenyének lebonyolításában. Apróbb hibák előjöttek, de összességében minden rendben zajlott.

Tereprendezés a strandon: A nyári fürdőszezon végével, a közelmúltban kezdődött a tereprendezés a Lővér Uszoda kinti részén. Az ideiglenes sátrat már júniusban lebontották, így két új medencét is használhattak a fürdőzők. Az ő nyugalmuk érdekében tolták őszre a füves rész helyreállítását. A várhatóan október közepéig tartó munkák keretében végzik el a föld feltöltését, a füvesítést, a járdák, lépcsők kialakítását. Mindezek mellett új fákat is elültetnek majd. 

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.