Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kapkodd a lábad! vetélkedő
A Doborjáni EGYMI-ben négy speciális intézmény gyerekei vettek részt a Kapkodd a lábad! sportvetélkedőn. Fotó: Németh Péter

A feladatok többnyire sorversenyjellegű elemekből álltak

Kapkodd a lábad! vetélkedő

| Munkatársunktól | Sport

Nagy siker volt a Doborjáni Ferenc Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben (EGYMI) rendezett Kapkodd a lábad! ügyességi vetélkedő.

A múlt heti sportrendezvényen kizárólag olyan intézmények vettek részt, amelyekben fogyatékkal élő, speciális nevelési igényű gyermekek tanulnak.

– Mi voltunk a házigazdák, kollégám, Iski Zsolt testnevelő tanár álmodta meg, majd nagy lelkesedéssel készítette elő a vetélkedőt – mondta Krutzlerné Szarka Tünde, a Doborjáni EGYMI igazgatója. – Tavaly volt az első ilyen alkalom, ami olyan nagy sikert aratott, hogy hagyományt teremtettünk az ügyességi vetélkedőnkkel. Minden csapat tíz főből állt, a délelőtt kiválóan telt a gyerekek számára, komolyan vették a feladatokat, ugyanakkor nagyon szórakoztató volt a program.

A feladatok többnyire sorversenyjellegű elemekből álltak, sok labdás gyakorlat mellett karikával is kellett feladatokat végezni, teljesíteni a pályát a bóják között. Nagyon népszerű volt az a játék, amelyben floorballütővel kellett végigvezetni a labdát a teremben, majd a végén kapura lőni.

– A Doborjáni-iskola mellett Csornáról az Arany János, illetve Sopronból a Kozmutza Flóra és a Tóth Antal EGYMI diákjai vettek részt a játékos vetélkedőn – tette hozzá az igazgató. – A szervező testnevelő munkatársam hosszas egyeztetést folytatott a kollégáival, illetve az intézményvezetőkkel, hiszen alapos előkészítést igényelt a torna lebonyolítása. Végül minden nagyon jól sikerült, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek emlékezni fognak erre a napra. Ezúton is szeretném megköszönni a soproni önkormányzat hozzájárulását és támogatását.


Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Folytatódik a küzdelem

Folytatódik a küzdelem

2024. 05. 01. | Munkatársunktól

Papp Klaudia, a Sopron Basket irányítója szerint komoly esélye van a csapatnak arra, hogy bronz­érmesként fejezze be az idei bajnokságot. Ehhez azonba...