Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kerekesszékkel a suliban
A Deák téri iskola diákjai kipróbálhatták, milyen kerekesszékben kosárlabdázni.

„Olyan civil életet élünk, mint az ép átlagemberek”

Kerekesszékkel a suliban

| Munkatársunktól | Sport

Iskolai bemutatót tartott a magyar parasport napja alkalmából a Deák téri iskolában két kerekesszékes kosárlabdázó, Szakonyi Imre és Nyúl Szabolcs.

– Összesen három bemutatóórán vettünk részt, óránként két osztály tanulói jöhettek be a tornaterembe – mondta Szakonyi Imre. – Csodálkoztak a gyerekek, hogy a kerekesszékes kosárlabdában szinte ugyanazok a szabályok, mint az épek játékában: ugyanolyan magasan van a gyűrű, ugyanakkora a pálya mérete, ugyanannyi a támadóidő. Mindössze egyetlen kivétel van: a lépésszabály tér el a kerekesszékesek játékában. Furcsa volt számukra a játék, de szívesen kipróbálták, milyen kerekesszékben kosarazni.

A Soproni Tigrisek válogatott kosárlabdázója heti öt alkalommal sportol: két kosáredzés mellett háromszor úszni is jár.

– Elmondtuk a gyerekeknek, hogy mi is ugyanúgy szeretünk sportolni, mint az átlagemberek, igaz, nekünk sokkal több energia befektetésébe kerül egy-egy edzésen részt venni – tette hozzá Szakonyi Imre. – Azt hiszem, tanulságos volt számukra ez a néhány bemutatófoglalkozás, megtudhatták, mennyire nehéz játék a kerekesszékes kosárlabda: egyszerre kell figyelni a székhasználatra, a csapattársakra vagy épp a labdára, a dobásra. Azt is elmondtuk a gyerekeknek, hogy a hétköznapokban éppolyan civil életet élünk, mint az ép átlagemberek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek