Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kihozza magából a maximumot
Ifjabb és idősebb Meszlényi Róbert csak akkor egyeztet szakmai kérdésekben, ha a fiatal játékos ezt kéri édesapjától. Fotó: Németh Péter

Ifjabb Meszlényi Róbert: Szeretnék meghatározó játékos lenni a Sopron KC-ban

Kihozza magából a maximumot

| Rázó László | Sport

U14, U16, U18 és U20-as bajnoki címmel, NB I. B csoportos elsőséggel a tarsolyában igazolt idén az SKC együtteséhez ifjabb Meszlényi Róbert. A 19 éves játékos számára nagy öröm, hogy Sopronban kezdheti meg NB I. A csoportos karrierjét. Mérkőzésein ott lesz édesapja is...

– Fiatal korod ellenére láthatóan sok játékpercet kapsz a mérkőzéseken az SKC-ban. Hogy viseled az ezzel járó felelősséget?

– Azt azért nem mondanám még, hogy meghatározó játékos vagyok. Valóban sokat játszottam a felkészülési mérkőzéseken és az első bajnoki meccsünkön is. Ahhoz azonban, hogy valódi alapember legyek, még elég sok bajnoki összecsapáson kell jó teljesítményt nyújtanom.

– Mennyi rutinod van a felnőtt bajnokságban?

– Pécsen három szezont játszottam a Rátgéber Akadémia színeiben az NB I. B piros csoportos, tehát az erősebb másodosztályú bajnokságában. Az utolsó pécsi évemben, a tavalyi szezonban bajnoki címet szereztünk, és feljutottunk az NB I. A csoportba. Meglátásom szerint nagy különbség van a két bajnokság között, de úgy érzem, kész vagyok a váltásra. Rendkívül motivált vagyok, minden nap azon dolgozom, hogy minél hamarabb megszokjam a legmagasabb szintű bajnokságot és stabil teljesítményt nyújtsak.

– Milyen érzés Sopronban játszani a város első számú férfiegyüttesében?

– Kecskeméten születtem de Sopronban nőttem fel, kiskoromban szinte az összes SKC meccsen kint voltam. Nagyon örülök, hogy az első A csoportos szezonomat is itt kezdhettem meg.

– A Meszlényi Róbert nevet minden kosárlabda-kedvelő ismeri Sopronban, sőt egész Magyarországon. Ez terhet jelent számodra vagy lehetőséget?

– Apukám több mint 30 éve kosárlabdatréner. Az ő nevét alapvetően az edzősködés miatt ismerik – az enyémet remélem, a játékom miatt fogják.

– Nyáron a nagyválogatottban is bemutatkozhattál. Milyen érzés volt a nemzeti együttes tagja lenni?

– Nagy megtiszteltetés volt ott lenni a válogatottnál, sokat tudtam tanulni az összetartás időszakában. Szeretnék minél magasabb szinten játszani, kihozni magamból a maximumot. Az idei szezonban egyértelműen az a célom, hogy meghatározó szerepet töltsek be a csapatban, és pont ilyen lényeges az is, hogy az együttes is jól szerepeljen a bajnokságban.

Meszlényi Róbert: „Robi képességei kiválóak”

Meszlényi Róbert korábban a hölgyeknél a Soproni Postás és a PEAC Pécs, a férfiaknál pedig az SKC mellett a Kecskemét és a Dombóvár vezetőedzője is volt.

– Minden SKC-mérkőzésre elmész?

– Ez nem kérdés, eddig is ott voltam, és szakmai szemmel néztem a csapat mérkőzéseit, nem egyszerű szurkolóként ültem a lelátón. Mindig is érdekelt a soproni férfiegyüttes, most azonban számomra is újdonság, hogy Robi fiam is a csapat tagja, őt is láthatom hétről hétre játszani.

– Szakmai kérdésekben egyeztettek?

– Kizárólag akkor, ha ezt Robi kéri. Nem én vagyok a trénere, a szakmai stábbal kell megbeszélnie a szakmai kérdéseket. Nem szólok bele a munkába, ott vagyok a meccseken, és biztatom a fiamat, szurkolok neki mint édesapa.

– Mi az, amiben ifjabb Meszlényi Róbert már átlagon felül teljesít, és miben kell még fejlődnie?

– Robi még nagyon fiatal játékos, ennek ellenére kiválóan olvassa, átlátja a játékot. Nagyon sok extra passzt tud produkálni a mérkőzéseken, jól szervezi, mozgatja a csapatot, legotthonosabban irányítóként játszik. Ugyanakkor magassága miatt sokszor 2-es vagy 3-as poszton is szerepelnie kell, és ezekben a pozíciókban többet kell vállalnia akár kinti dobásokkal, akár betörésekkel. Ebben még van mit fejlődnie, agresszívebben kell támadnia a gyűrűt, nem a társak kiszolgálása az elsődleges. A védekezésében is van még mit javítani, de úgy gondolom, ezen a területen szépen fejlődik.

– Mi a véleményed, meddig juthat a kosárlabdában Robi?

– Ez több dologtól is függ. A kvalitásai jóval átlag felettiek, ezt eddig is megmutatta. Kérdés, hogy mennyi extra energiát tesz majd bele a fejlődésébe. Ha sokat, akkor azt gondolom, komoly játékos pályafutás áll előtte. Sok múlik azon is, hogy milyen egyéni képzéseket kap az edzések keretében. Bízom benne, hogy néhány év múlva eljuthat egy, a magyarnál nívósabb külföldi bajnokságba.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.