Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Küzdelmes derbin vereség
Az elmúlt 17 mérkőzésen egy győzelem mellett tíz vereséget „gyűjtött be” az SVSE, legutóbb hétvégén a Győri ETO ellen Fotó: Godavszky Helga

SVSE: Lemondott Németh Szabolcs vezetőedző

Küzdelmes derbin vereség

| Munkatársunktól | Sport

Nagy várakozás és még nagyobb biztonsági intézkedések előzték meg az NB II-es labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában a Győri ETO soproni vendégjátékát.

Az ETO hamar lehűtötte a soproniak várakozását, ugyanis már a 6. percben egy nagy védelmi hiba után megszerezte a vezetést. Az SVSE játékosai nagyon akartak, küzdöttek, harcoltak, kúsztak-másztak, de gólt az első fél óra után ismét a Győr ért el. Sifterék a 0–2-ről sem adták fel, és a 42. percben Horváth Péter szép egyéni játék után pazar gólt lőtt. A szünet után is jó, küzdelmes, élvezhető játékot láthattak a szurkolók és a semleges tévénézők, de gól nem született egyik oldalon sem.

Az ETO lassította a játékot, az SVSE szurkolói biztatásra szinte mindent beleadott, de a végeredmény már nem változott (1–2).
Hétvégén a ZTE otthonában szerepelnek Sifterék, majd az őszi zárómérkőzésen a Kisvárda jön Sopronba. Ezt követően lesz még két előrehozott mérkőzés a tavaszi fordulókból.


Távozott Németh Szabolcs



A Győr elleni hazai vereséget követően közös megegyezéssel szerződést bontott Németh Szabolcs vezetőedző és Bánfalvi Zsolt edző, valamint a csapatot működtető kft. Utódlás kérdésében (lapzártánkig) nem született döntés, ugyanis a kiszemelt Németh Zoltán nem vállalta a feladatot. A szakemberek távozása már hetek óta benn volt a levegőben. A 17 forduló alatt begyűjtött 1 győzelem és 10 vereség mindent elmond a csapat teljesítményéről. A lemaradás egyre nő, szinte reménytelen a  helyzet, de egy új vezetéssel, jó igazolásokkal, egy, a helyzet súlyosságát jól felmérő, tehetséges és tapasztalt edzővel még talán lenne esély a bennmaradásra.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.