Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Magabiztos válogatott győzelem
Studer Ágnes, Kiss Virág és az exsoproni Dubei Debóra is kiválóan játszott Sopronban. A mérkőzést magabiztosan, 19 ponttal nyerte meg a nemzeti együttes a szlovén válogatott ellen. Folytatás februárban… Fotó: Filep István

„Imádok ebben a városban mérkőzéseket játszani, most is nagy örömmel tértem vissza”

Magabiztos válogatott győzelem

| Rázó László | Sport

„Februárban találkozunk!” – ezzel a rögtönzött csatakiáltással búcsúzott a soproni közönségtől a magyar női kosárlabda-válogatott. Nem véletlenül kiabálták épp ezt a győztes magyar csapat tagjai, hiszen jövő év elején szintén városunkban rendezik az olimpiai selejtezőtornát.

A múlt csütörtöki mérkőzés fantasztikus hangulatban zajlott: telt ház és óriási tapsvihar fogadta a nemzeti együttest, a hangulatfelelős szpíker kérésére pedig meccs közben is többször felhangzott a válogatott mérkőzések állandó rigmusa, a „Ria-ria, Hungária!”.

Maga az összecsapás magyar szempontból kiválóan alakult: a négyescsoport legerősebbjének tartott Szlovénia ellen már a második félidő elején közel 20 ponttal vezettünk. Studer Ágnes, Kiss ­Virág és az exsoproni Dubei Debóra is kiválóan kosárlabdázott, a mérkőzést magabiztosan, 19 ponttal nyerte meg a nemzeti együttes.

„Sopron a második otthonom”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert elégedett volt a mérkőzéssel.

– Milyen érzés volt ismét Sopronban meccselni?

– Imádok ebben a városban mérkőzéseket játszani, most is nagy örömmel tértem vissza. Nyugodtan kijelenthetem, hogy Sopron a második otthonom, nagyon szép éveket töltöttem el itt, ebben a csarnokban.

– Ilyen hangulatot vártál?

– Mindenhol jó atmoszféra fogadja a válogatottat, ugyanakkor tudtuk, hogy Sopronban mennyire szeretik az emberek a minőségi kosárlabdát. Nem kellett csalódnunk, óriási volt a hangulat a lelátón, ilyen környezetben öröm játszani.

– Hogy tetszett a mérkőzés?

– Jól játszottunk, de nem kiválóan. Nagyon fontos, hogy 19 ponttal le tudtuk győzni a legnagyobb riválisunkat, ez döntő lehet a csoportgyőzelemért folytatott versenyben.

– Menyire zavaró, hogy ennyire szétszórták az Eb-selejtezőket, hiszen még 2025 elején is lesznek mérkőzések.

– Ez borzalmas, nagyon nem értek egyet ezzel a lebonyolítási renddel. Ugyanakkor ebben a rendszerben kell teljesítenünk most már 6–8 éve. Bízom abban, hogy a feladatunkat így is meg tudjuk oldani, és ott leszünk a kontinenstornán.

„Szakmai döntés volt a helyszínválasztás”

Az Eb-selejtezőre a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, a korábbi kiváló center, Báder Márton is városunkba érkezett, és elégedetten nyugtázta a látottakat.

– A helyszínválasztáskor mi döntött Sopron mellett?

– Szakmai döntés volt, hogy Sopronba hoztuk az Eb-selejtezőt. Minden aspektusból megvizsgáltuk az egyes helyszíneket, és azt a várost választottuk, amelyből meglátásunk szerint a legnagyobb eséllyel juthatunk ki a 2024-es párizsi olimpiára, emellett természetesen kiemelten fontos, hogy az Eb-selejtezőket is sikerrel vegyük.

– Hogy vizsgázott a soproni helyszín?

– Kiváló mérkőzést játszottunk, és fontos győzelmet arattunk. Örülök, hogy Juhász Dorka is bemutatkozott a nemzeti együttesben, nagyot küzdöttek a lányok, megérdemelten nyertek. A csarnok tele volt, a hangulatra sem lehetett panasz. Biztos vagyok abban, hogy februárban is telt ház és ilyen atmoszféra várja a lányokat Sopronban. A helyszínválasztással is próbálunk megadni minden esélyt arra, hogy sikerrel vegyék az olimpiai selejtezőket.

„Óriási élmény volt a válogatott meccs”

Vastapssal köszöntötte a publikum, aztán egyből hármast szerzett Varga Alíz. A Sopron Basket magasbedobója több jó megoldással vétette észre magát a mérkőzés záró szakaszában.

– Hárompontos, gólpassz, látványos szerelés – így kell beszállni a padról?

– Igen, nagyon örülök neki, hogy ilyen jól tudtam játszani, amikor pályára léptem. Meglepődtem, hogy vastaps fogadott, talán ennek is köszönhető, hogy egyből hárompontost szereztem. Nemcsak a közönség, a csapattársak is biztattak, így teljesen felszabadultan tudtam játszani.

– Milyen volt a válogatott meccs belülről?

– Nagyon komolyan vettük a szlovénok elleni mérkőzést, ezért is tudtunk viszonylag nagy különbségű győzelmet szerezni. Nagy örömmel tapasztaltam, hogy ilyen sokan kijöttek a meccsre, hatalmas élmény volt pályára lépni. Megalapoztuk a hangulatot a februári olimpiai selejtezőre, nagyon bízom abban, hogy ennyien vagy még többen lesznek majd a lelátókon. Várom a további válogatott mérkőzéseket.

Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...