Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megyei foci: parádés menetelés
A második félidőben kétszer is a kapuba talált a soproni csapat Fotó: Németh Péter

Megyei foci: parádés menetelés

| Páder Vilmos | Sport

Kifogástalanul teljesített a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tizenegyedik fordulójában is az SC Sopron csapata. A Csorna elleni mérkőzésen 2–1 arányban nyertek a soproni focisták. Ez azért is nagy szó, mert a rábaközi alakulat (volt) a bajnokság egyik nagy esélyese.

A találkozó első félidejében a vendég csornaiak mindent egy lapra tettek fel, nagy nyomás alá helyezték Kelemenéket, de a kiváló csapatkapitány által vezetett védelem mindent visszavert. A második játékrészben már veszített erejéből Marton Miklós edző csapata, és Honyákék egyre erőteljesebben veszélyeztették az ellenfél kapuját. Ágoston Zsolt, a hazaiak mestere pályára küldte a sérüléséből felépült Purt Patrikot. A tehetséges játékos nyolc perc játék után, a nyolcvanadik percben látványos, negyvenméteres átadással indította Kocsis Ármint, aki lefutotta védőjét és tizenkét méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A parádés gól megfogta a vendégeket. Ezt a helyzetet Honyák rendkívüli gyorsaságának köszönhetően kihasználta, betört a tizenhatosra, s a kapu bal alsó sarkába lőtte csapata második gólját. A 88. percben a soproni védők hibáját kihasználták a csornaiak, Simon András szépített, így alakult ki a végeredmény: 2–1.  

A hétszáz főre nőtt szurkolótábor jól szórakozott, folyamatosan zúgott a vastaps, így köszönték meg a tíz forduló óta tartó győzelmi sorozatot.

– A mérkőzések hangulata, a sorozatos győzelmek az 1993-as SLC időszakot idézik – mondta a meccs után lapunknak az egyik szurkoló, Maráczi József. Pécsi Ágoston szerint kemény, de sportszerű mérkőzésen megérdemelten nyertek a soproni fiatalok. Hasonló véleményen volt Galambos György is: nagy küzdelemben igazságos eredmény született.

További eredmények:

Öregfiúk bajnokság: SC Sopron – Vág: 8–0

A hazai kedvencek, Tikosi 3, Szabó Viktor 2, Argyelán 1, Gombás 1, Kelemen 1 góljával a klasszikus labdarúgás szépségét mutatták be a közönségnek. Tikosi Gyula, a házi gólkirály már 22 találatnál jár.

SFAC – Fertőszentmiklós: 1–2

A soproni csapat sorsát a korai kiállítás megpecsételte. A tíz fordulón keresztül gólt nem rúgó, pontot nem szerző Fertőszentmiklós győzelme meglepetés. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.