Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagy előrelépés a pályán
– Soha nem vagyok elégedett a saját játékommal, a kosárlabda minden elemében kell még fejlődnöm – nyilatkozta lapunknak Sitku Zsuzsanna (15-ös mezben). Fotó: Németh Péter

Sitku Zsuzsanna: Jó néhány meccs kell, hogy összeérjen a csapat

Nagy előrelépés a pályán

| Rázó László | Sport

Harmadik éve játszik Sopronban, de igazán most jött el az ideje Sitku Zsuzsannának. A még mindig csak 19 esztendős kosárlabdázó szinte folyamatos játéklehetőséget kap a megfiatalított Sopron Basket együttesében.

– Harmadik szezonodat kezdted Sopronban, miről szólt számodra az előző két idény?

– Elsősorban arról, hogy fokozatosan felépítették a játékomat, felkészítettek arra, ami az idei évben a feladatom. Most már a nagycsapatban is sok játékpercet kapok, fiatal felnőtt játékosként nagyon igyekszem, hogy hozzá tudjak tenni a csapat teljesítményéhez.

– Mely játékelemekben tudtál fejlődni az elmúlt időszakban, és miben kell még erősíteni a játékodat?

– Soha nem vagyok elégedett a saját játékommal, úgy gondolom, a kosárlabda minden elemében kell még továbbfejlődnöm. Ezzel együtt azt gondolom, hogy ma már sokkal összeszedettebben kosárlabdázom, javult a védekezésem, és pontokkal is tudom segíteni a csapatot. Ez mind-mind nagy előrelépés számomra.

– Mennyire megterhelő, hogy 19 évesen rengeteg játékpercet töltesz a pályán?

– Nyáron az U20-as válogatottnál már belekóstoltam abba, hogy milyen, amikor vezérszerep hárul rám egy csapatban. Ez sokat segített, és jót tett az önbizalmamnak is. Így könnyebb volt a Sopron Basketnél is megszokni, hogy bizony már nemcsak néhány percre kapok lehetőséget, hanem a meccsek nagyobb részén pályán vagyok. Egy NB I. A csoportos ­mérkőzés nagyon fárasztó mind fizikailag, mind mentálisan. Meg kell tanulni beosztani az erőmet, fejleszteni kell az állóképességemet, és az is rendkívül fontos, hogy az utolsó másodpercig megfelelően tudjak koncentrálni a parketten.

– Mire lehet képes az idei Sopron Basket?

– Úgy érzem, nagyobb potenciál van az együttesünkben, mint amit eddig mutattunk. Sok a fiatal, de ez előny is, hiszen van egy lendületes, dinamikus magja a csapatnak, azonban mindenkinek fel kell venni a legmagasabb osztály ritmusát. Ügyesek a lányok, biztos vagyok abban, hogy a szezon közepe felé már nagyon kiélezett mérkőzéseket fogunk játszani a legnehezebb ellenfeleinkkel is.

Szezonnyitó győzelemmel: Első hazai mérkőzését megnyerte a Sopron Basket kosárlabdacsapata – a szombati meccs előtt családi szezonnyitót rendeztek a Novomatic-arénában. A rendezvényen a 2022–23-as szezon legjobb játékosa díjat is átadták Jelena Brooks-nak. 

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.