Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Napi kapcsolat a játékosokkal
Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke Fotó: Soproni Téma-archívum

Napi kapcsolat a játékosokkal

| Páder Vilmos | Sport

A világméretű járvány sajnos hazánkat is elérte, s következményeit most is érezzük. Sopronban az egyesületek házon belül egyedi intézkedéseket hoztak. A város legnagyobb létszámú labdarúgóklubjának, az SC Sopronnak az elnökét, Csiszár Ákost kérdeztük.

– Március elején több fontos lépést tettünk, hiszen az első és legfontosabb az egészség megőrzése – nyilatkozta lapunknak Csiszár Ákos. – Még nem volt országos határozat, de már zártkapus edzéseket tartottunk. A klubház több pontján fertőtlenítőkészülékeket helyeztünk el. Ahogy gyorsult a járvány, abban az ütemben mi is léptünk. Felhívást tettünk az öltözők ajtajára, s még az MLSZ döntése előtt felfüggesztettük az edzések látogatását, bezártuk a sporttelepet. A március, április, május havi tagdíjakat nem kérjük, ezzel is szeretnénk tehermentesíteni, segíteni a szülőket.  

– Dolgozóink otthonról folytatják a munkát, a játékosokkal az edzők napi kapcsolatban vannak – tette hozzá az elnök. – Folyamatosan küldjük az edzéstervet, edzésvázlatot, valamint erőnléti edzőnk, Baranyai Norbert négy részből álló, félórás edzésanyagot, mozgásgyakorlatokat készített a játékosoknak és családtagjaiknak. Ezeken felül videós nyereményjátékot indítottunk, „Mutass valami extrát!”címmel. Szavazhatnak szurkolók, szülők, hozzátartozók. A jelen állás szerint nagyon népszerű a játék, rengeteg videó érkezett vissza. A helyezetteket kihirdetjük, az ajándékokat a korlátozások feloldása után adjuk át.

Az egyesületnél próbálnak folyamatosan foglalkozni a játékosokkal. Fontos céljuk, hogy ne vesszen kárba az a sok munka, ami mögöttük áll. Az SC Sopron vezetése 200 ezer forint értékben rehabilitációs kezelést biztosít a járványhelyzet után a soproni kórház intenzív osztályának dolgozói részére az Ágfalvi úti sportlétesítmény rehabilitációs részlegén.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.