Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
NB I-ben a Fehér testvérek
A 15 éves Fehér Hugo (b) és bátyja, a 18 éves Fehér Leó (j) is alapembere a Turris NB I-es csapatának. Fotók: Németh Péter

NB I-ben a Fehér testvérek

| Munkatársunktól | Sport

18 és 15 évesen már az NB I-ben asztaliteniszeznek a Fehér testvérek. Mindketten az idei szezontól tagjai a Turris SE Sopron első osztályú csapatának.

– Egy fél szezon kellett ahhoz, hogy igazán belejöjjek a felnőtt mérkőzések ritmusába – kezdte Fehér Leó, aki Kismartonba (Eisenstadt) jár iskolába, az egyik ottani gimnázium 11. osztályos tanulója. – Az első időszakban nem nagyon nyertem mérkőzéseket, aztán jó néhány felnőtt találkozót követően a győzelmek is elkezdtek jönni. Nagyon jó érzés, hogy ilyen fiatalon sikeresen szerepelhetek az NB I-ben, jó lenne egyszer az Extraligában is megméretni magamat.

Leó öccse, a mindössze 15 éves Fehér Hugo szintén az idei szezontól kap lehetőséget a Turris NB I-es együttesében. A fiatal asztaliteniszező azt mondja: a napi rendszeres edzés elengedhetetlen ahhoz, hogy ezen a szinten játsszon valaki.

– Hétéves korom óta pingpongozom a Turrisban, itt kaptam meg a sportág alapjait – mesélte Fehér Hugo, aki bátyjához hasonlóan Kismartonba jár gimnáziumba. – Jelenleg naponta két és fél órát edzek, ezért pontosan meg kell terveznem a napjaimat: mi az az iskolai feladat, amit edzés előtt tudok elvégezni, és mi az, ami a tréning utánra marad. A kemény munka meghozta a gyümölcsét, fiatal korom ellenére már jó néhány győzelmem van az NB I-ben, mostanra elmondhatom, hogy kellően komolyan vesznek az ellenfelek.

Tóth Tibor vezetőedző elmondta: jól dolgoznak a fiúk, büszke arra, hogy saját nevelésű játékosként ilyen fiatalon az NB I-ben szerepelhet a két asztaliteniszező. Ugyanakkor sok munka vár még rájuk, és muszáj is fejlődniük, hiszen a Turris hosszabb távon szeretne ismét szerepelni az asztalitenisz Extraligában.

Kapcsolódó cikkek