Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Népszerű hűség napi futás
Idén mintegy százötvenen indultak a hűség napi futáson. Fotó: Németh Péter

Népszerű hűség napi futás

| Sport

Futóversennyel és túrázással is emlékezett Sopron az 1921-es népszavazásra.

 A városi sportfelügyelet idén december 17-én rendezte meg a sporteseményt. A hűség napi futás versenyközpontja a Hűségkútnál volt, ahonnan mintegy százötvenen indultak el, hogy teljesítsék a belvárosban kijelölt útvonalat. Az idei volt a 22. alkalom, hogy futóversenyt rendeztek.

Dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: 102 éve történt a népszavazás, amelynek eredményeképpen városunk a magyar hazához ragaszkodás szimbóluma lett. A futáson résztvevők közösséget alkotnak, és együtt emlékeznek a népszavazásra.

A hűség napi futáson köszöntötte a résztvevőket dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Magas Ádám önkormányzati képviselő is. A helyezettek serleget és oklevelet kaptak.

A futás mellett túrát is szerveztek az idei évben: a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség által szervezett hűség napi túra a Sport sörözőtől indult, és oda is érkeztek vissza a résztvevők.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Visszavonul a kapitány

Visszavonul a kapitány

2024. 05. 08. | Rázó László

Felhagy a profi kosárlabdázással Fegyverneky Zsófia. A hír még akkor is szíven ütötte a soproni kosárlabda-rajongókat, ha tudták: a közönségkedvenc já...