Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pályán a fiatal focisták
Az U7-es és U9-es fiatalok tavasszal is részt vesznek a Bozsik fesztiválokon. Fotó: Tóth Péter

SC Sopron: hétvégén rajtolnak az utánpótlás-bajnokságok

Pályán a fiatal focisták

| Molnár Zoltán | Sport

Előkelő helyről várja az SC Sopron több utánpótláscsapata is a 2020/21-es bajnokság tavaszi folytatását. A koronavírus-járvány miatti szigorítások után november közepén szinte mindegyik utánpótlás-bajnokság félbeszakadt.

Már a hétvégén pályára lépnek az SC Sopron fiatal labdarúgói. A játékosok a szokásostól eltérően egy rövidebb, négyhetes felkészülésen vannak túl. A tervek szerint a tavaszi szezon február végén kezdődött volna, viszont a pótlásra váró őszi mérkőzéseket már február elején lejátsszák.

Az SC Sopron korosztályos csapatai közül 6 fiú- és 3 lányegyüttes szerepel MLSZ-rendezésű bajnokságban. A fiúk közül ősszel a legkiemelkedőbbek az U17-es és az U14-es csapatok voltak, akik az 1. és a 2. helyről várják a folytatást. A lányoknál a legjobban az U16-os csapat teljesített, ők az 5. helyről kezdik a szereplést.

– A rövidebb felkészülés ellenére, amit eddig elterveztünk, azt megvalósítottuk – értékelt Németh Norbert szakmai vezető. – A munkát folytatjuk, csak annyi különbséggel, hogy az edzőmérkőzések helyett már bajnoki meccseket játszunk. Szeretnénk, ha a tavasszal minél több tehetséges fiatal játékosunk bemutatkozna felnőtt NB III-as csapatunkban, valamint örömmel töltene el bennünket minél több megszerzett érem a szezon végén.

A versenyző csapatok mellett az U7–U11-es korosztályok is edzésbe álltak már. A kisebbek (9 éves korig) márciustól a Bozsik-program keretén belül Bozsik fesztiválokon vehetnek részt az SC Sopron rendezésében. Ennek fő célja a játék és a foci megszerettetése a gyerekekkel. Az idősebbek (az U11–U10-es csapatok) már tornarendszerben mérkőznek meg a régió csapataival.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek