Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Partiban a címvédővel
Az orosz sztárcsapat Kurszk ellen három negyeden keresztül partiban volt a Sopron Basket, az MTK otthonában pedig a fiatalok bizonyíthattak Fotó: Németh Péter

Partiban a címvédővel

| Munkatársunktól | Sport

Három negyeden keresztül partiban volt az Euroliga címvédőjével a Sopron Basket. A csapat végül vereséget szenvedett a Kurszktól, a bajnokságban aztán, az MTK otthonában a fiatalok kiváló játékával tudott győzni Roberto Iniguez együttese.

A Dinamo Kurszk elleni hazai meccsen combsérülése miatt hiányzott a csapatból az egyik legjobb soproni játékos, Jelena Milovanovics. Ennek ellenére kiválóan játszott a Sopron Basket, Crvendakic, Turner és Langhorne is hozta a pontokat, a szünetben még egál volt az állás. Az orosz sztárcsapat csak a meccs utolsó negyedében tudott ellépni, végül biztosan győzött Sopronban. A végeredmény: Sopron Basket – Dinamo Kurszk, 74–88.


Hétvégén az MTK otthonában aztán jóval könnyebb találkozó várt a soproniakra. Ennek megfelelően a fiatalok lényegesen több játéklehetőséget kaptak, amivel éltek is. A fővárosi csapat otthonában a válogatott keretbe is meghívott Dubei Debóra 16 pontig jutott. Weninger Virág 15 pontot és három triplát szerzett, de Czukor Dalma is 10 pont fölé jutott a találkozón, amelyen csak az első negyed hozott izgalmakat. Végül 40 ponttal győzött a vendégcsapat, a végeredmény: MTK – Sopron Basket, 49–89.


– A Kurszk ellen tudtuk, hogy 130 százalék kell a győzelemhez – mondta Roberto Iniguez vezetőedző. – Három negyeden keresztül partnerek voltunk, büszke vagyok a lányokra. Örülök, hogy a hétvégi bajnokin a fiatalok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.


A soproni csapat szerdán a francia Lille otthonába látogat, majd vasárnap 18 órától a PEAC–Pécs együttesét fogadja

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.