Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Reális cél a csapatnak az NB III-ba való feljutás

SCS: új igazolások

| Páder Vilmos | Sport

Két soproni kötődésű, tehetséges labdarúgót igazolt a megyei I. osztály listavezetője, az SC Sopron.

Jakab Gábor (20) védőjátékos, sportos családban, Sopronban született. Édesapja, dr. Jakab Zsolt a labdarúgás elkötelezett híve, a Nebuló SE utánpótlás-nevelő egyesület vezetésében tevékenykedik. A védőjátékos a labdarúgást Hegykőn kezdte, majd a Nebuló SE-hez igazolt, innen került a Győri ETO utánpótlás akadémiájára. Az U12-től az U19-ig minden korosztályt végigjárt, majd kölcsönjátékosként fél évet a Győr-Ménfőcsanak NB III-as együttesében játszott.

– Sikerült a beilleszkedés, hogy érzi magát új klubjában?

– Nagyon jól érzem magam, kiválóak a körülmények, eddig minden pozitív. A beilleszkedés gyorsan ment, kiváló közösségbe kerültem. Sokan azonos korosztályhoz tartozunk, jól megértjük egymást.

– A vezetés magasabb célokat kitűzött ki, megvalósíthatóak ezek?

– Reális cél az NB III-ba való feljutás. A csapat ereje adott, az elszántság minden társamon látszik. Bizakodva várom az idényt.

– Tapasztalt-e különbséget az NB III-as, valamint a jelenlegi edzések között?

– Alig tapasztalható különbség, profi körülmények közt gyors, agresszív, NB III-as szintű felkészülési mérkőzéseket játszottunk.

– Hogyan sikerül összeegyeztetni a sportot és a tanulást?

– Profi labdarúgóként megtanultam beosztani az időmet, így nem okoz problémát. A focit nagyon szeretem, még sokáig ezen a területen szeretnék maradni, de a jövőmet is tervezem. A győri Széchenyi István Egyetemen sport és rekreációszervezés szakán tanulok.


Mayer Péter (23) kapus, soproni születésű játékos. Pályafutását Peresztegen kezdte, majd az SC Sopron Utánpótlásnevelő Egyesületnél az U19-es korosztályig végigjárta a különböző korcsoportokat. Két évet Ausztriában légióskodott, majd a megyei I. osztályú Fertőszentmiklós játékosa lett, de játszott Hegykőn is. A tehetséges kapus mindent elkövet fejlődése érdekében, pihenőnapjain és szabadidejében külön edzésekre jár.

– Kitől örökölte a foci szeretetét?

– Valószínű édesapámtól, aki fiatalon az SLC játékosa volt 1993-ig.

– Egy teljesen új szakmai vezetésbe került vissza, érez változást?

– Örülök, hogy jó közegbe kerültem, az edzések nagyon változatosak, nagy kedvvel végzem.

– Milyen volt a fogadtatás a társak részéről?

– A fiúk barátságosak, mindenkivel kiváló kapcsolatban vagyok, mondhatnám baráti a viszonyunk.

– Milyen célokkal vág neki a bajnokságnak?

– Több célom is van, az első és legfontosabb, hogy nyerjük meg a bajnokságot és kerüljünk fel NB III-ba. A város és a labdarúgást szerető szurkolóink megérdemelnének egy NB III-as csapatot. Továbbá motivációmat még növeli, hogy párom édesapja, Bokán Zsolt is az SC Sopron edzője, nem szeretnék csalódást okozni.


Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.