Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres Európa-futás
Az Európa-futás népszerűsége töretlen, idén is jó hangulatú versenyt rendeztek városunkban. Fotók: Németh Péter

A pandémia miatt idén októberben rendezték a versenyt

Sikeres Európa-futás

| Munkatársunktól | Sport

Idén közel 300 résztvevő indult az MVM-Sopron félmaraton Európa-futáson városunkban. A futók ezúttal is három táv közül választhattak.

A hét, tizennégy vagy a klasszikus félmaraton, tehát huszonegy kilométeres távot egyéniben vagy csapatban is lehetett teljesíteni a vasárnapi Európa-futáson. A lebonyolítás rendje nem változott az elmúlt évekhez képest: idén is a városi stadion volt a rajt és célállomás, a futók megkerülték a történelmi belvárost.

– A hagyományos, május elsejei időpontot a pandémia miatt halasztani kellett – mondta a főszervező Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke. – Szerencsére kiváló időt fogtunk ki, jó hangulatú futóversenyt szervezhettünk. Külön köszönöm a rendőrség munkáját, rendkívül pontos és precíz forgalomirányítást végzett, tökéletes biztonságban futhattak a résztvevők.

Az idei Európa-futás résztvevőit Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte, aki beszédében hangsúlyozta: örömteli, hogy városunkban a futás reneszánszát éli, egyre népszerűbb, így a félmaratonon is nagyon sokan álltak rajthoz. A képviselő egyben köszönetet mondott a szervezőknek, résztvevőknek is. Az Európa-futáson városvezetők is részt vettek: dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Abdai Zsolt önkormányzati képviselő csapatban teljesítette a félmaratoni távot, Magas Ádám képviselő a 7 kilométeres egyéni mezőnyben indult.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.