Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres kis egyesület,  nagy eredményekkel
2017-ben is népszerű volt a Szent Patrik-napi jótékonysági futás, idén március 24-én rendezi meg az eseményt a Paddy Sportegyesület Fotó: Soproni Téma-archívum

Sikeres kis egyesület, nagy eredményekkel

| Páder Vilmos | Sport

A 2016-ban baráti társaságból alakult Paddy Sportegyesület rövid fennállása alatt nagyon hatékonyan működik.

– Még baráti társaságként szerveztük az első Szent Patrik-napi jótékonysági futást, amelyet egy írországi kirándulás ihletett – mondta el Kincse Szabolcs elnök. – Az egyesület megalakulásakor egyszerű, ám egyedi nevet szerettünk volna, amelyről könnyen beazonosíthatók vagyunk, így jött a Patrik egyik ír becézése, a Paddy név. Egyesületünk fő irányvonala a sportok népszerűsítése. Eddigi tevékenységünk a futóeseményekkel volt kapcsolatos. Nyolc rendezvényt szerveztünk, melyből három jótékonysági célt is szolgált. Az elmúlt két évben több mint kétezer főt mozgattunk meg. A jótékonysági akciókból több mint másfél millió forintot adtunk át rászoruló családoknak, szervezeteknek.  

A futáson túl a floorball népszerűsítése is fontos számukra. Sopronban, iskolai szinten már régóta ismert és kedvelt a játék, de egyesületi szinten csak a ­Paddy-nél van lehetőség rendszeres gyakorlásra. A gyerekek heti két alkalommal, kedden és csütörtökön, míg a felnőttek egy alkalommal, pénteken edzhetnek a Szent Orsolya Gimnázium tornatermében.

– Eseményeink egyre népszerűbbek, és a visszajelzések alapján van igény a fejlesztésre – tette hozzá az egyesület vezetője. – Az ötletek megvalósításába szeretnénk bevonni olyan cégeket, magánszemélyeket, akik munkájukkal segítik, támogatják rendezvényeinket.

A terveik között szerepel a már jól bevált Szent Patrik-napi jótékonysági futás, az éjszakai, illetve a jelmezes Mikulás futás. – A floorball további népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása is fontos célunk. Hosszú távú, több évre előremutató terveinket szeretnénk Sopronban megvalósítani – zárta egyesületének bemutatását Kincse Szabolcs.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.